Béčko přišlo o vítězství až v samotném závěru | SK Slavia Praha
Více

Béčko přišlo o vítězství až v samotném závěru

Ve třetím kole ČFL remizovala naše juniorka s Libercem B 1:1 a díky brance Kalivody si do tabulky připsala první bod. Slávisté sahali v těžkém utkání dokonce po vítězství, to jim však sebral dvě minuty před koncem domácí kapitán Lexa.
Ve třetím kole ČFL remizovala naše juniorka s Libercem B 1:1.

V první polovině zápasu měl více ze hry Liberec. Zejména v 11. minutě měl brankář Skácel co dělat, aby zlikvidoval Zemanovu střelu z vyložené pozice uvnitř pokutového území po přiťuknutí od Hološka. V 15. si náš gólman musel poradit s tvrdým pokusem Kočího ze třiceti metru. Ve 36. nacentroval Pilný do vápna, kde se k míči dostal Brezinský, ale trefil pouze tyč. Ani my jsme ovšem nezůstali úplně pozadu a v průběhu poločasu několikrát ohrozili soupeřovu branku. Jednalo se především o rohové kopy z 8. a 23. minuty. Hlavičku Vondráčka však pohotově vyrazil liberecký Bolek. Martin Zachariáš zase mířil těsně vedle.

Po přestávce se obraz hry změnil a Slavia výrazně přidala. Především první patnáctiminutovka byla hodně divoká. Vše začalo sólovým nájezdem Táborského, ten ale Bolka nepřelstil. V 54. měla obě mužstva jednu vyloženou příležitost. Nejdříve libereckého Hološka vychytal Skácel, poté na druhé straně napálil jeden z našich fotbalistů břevno. O dvě minuty později jsme se už branky dočkali. Z ukázkové akce na jeden dotek uvnitř šestnáctky se od Vaňka a Otočky dostal balón až ke Kalivodovi a posledně jmenovaný ho uklidil do sítě. V 60. jsme mohli zvýšit, Kalivodova hlavička po Buryánkově centru však skončila nad. Další zajímavé okamžiky přineslo posledních deset minut střetnutí. Slávisté mohli dvakrát pojistit své vedení. Kalivoda ovšem z pěti metrů zamířil jen do boční sítě. Buryánek, kterého vysunul Táborský, zase trefil pouze gólmana. Za naši špatnou koncovku nás soupeř potrestal. V 87. sice ještě Hološko neuspěl. O dvě minuty později ale Liberec rozehrál ze strany přímý kop. Po zmatcích v pokutovém území a několika marných pokusech o odkopnutí, se k míči dostal domácí kapitán Lexa a střelou k tyči vyrovnal na konečných 1:1.

„Tak jako se nás v prvním poločase drželo štěstí, tak ve druhém to byla smůla. První půle nebyla z naší strany kvalitní. Zlepšili jsme se po přestávce, měli spoustu šancí a mohli klidně vstřelit tři – čtyři branky. Dali jsme však jenom jednu a soupeře nechali v poslední minutě ze standardky vyrovnat. Z tohoto pohledu jsem zklamaný, myslím, že to vítězství jsme tady mohli uhrát,“ uvedl těsně po utkání asistent Stanislav Vahala, jenž mužstvo v tomto zápase vedl.

„Do přestávky byl Liberec jasně lepší,“ řekl na úvod obránce Lukáš Nachtman. „Vytvořili si gólovky, při kterých nás podržel Skáci. Ve druhém poločase se to ale úplně otočilo, hráli jsme lépe a začali si věřit,“ pokračoval. „Je škoda, že jsme zápas nakonec ztratili. Přesto doufám, že nám remíza pomůže a začneme získávat body pravidelně,“ dodal bronzový medailista z ME do devatenácti let.

V dresu Slavie se v soutěžním utkání poprvé objevil Michal Otočka. „V přípravě byly mé výkony lepší, ale teď jsem tři týdny nehrál,“ popisoval své pocity slovenský útočník. „Škoda, že jsme to nedotáhli to vítězného konce."

Liberec B – Slavia B 1:1 (0:0)
Branky: 89. Lexa - 56. Kalivoda
Sestava Liberce: Bolek – Pilný, Lexa, Brezinský, Šafář (66. Eismann) – Silný (66. Banda), Kočí, Broschinský, Širanec – Zeman, Hološko
Sestava Slavie: J. Skácel – Martin Zachariáš, Vaněk, Nachtman, Balík – Kotrba (46. Jirásek), Táborský, Vondráček, Buryánek – Otočka, Kalivoda
ŽK: 23. Kočí, 74. Eismann – 14. Martin Zachariáš, 30. Vaněk, 38. Nachtman, 58. Kalivoda, 69. Jirásek, 71. Táborský

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články