V sobotu od 16:00 doma proti Pardubicím | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 16:00 doma proti Pardubicím

Slavia odehraje v sobotu v Edenu zápas 19. kola FORTUNA:LIGY proti Pardubicím. S ligovým nováčkem už se na začátku sezony utkala a ve venkovním utkání remizovala 1:1.

Pardubice, které do FORTUNA:LIGY postoupily před touto sezonou, prožívají velice dobrý ročník. Po 18 odehraných zápasech mají na svém kontě 28 bodů a jsou na sedmém místě v tabulce. V posledních pěti zápasech dokázaly porazit Teplice a Příbram, podlehly naopak Plzni, Českým Budějovicím a v přátelském utkání i Mladé Boleslavi.

„Je to velké oživení ligy. Hrají velice aktivní fotbal a je to jeden z týmů, který nás obral na podzim o body. V tom zápase hrály velice dobře, pak to potvrdily, mají konstantní výkonnost. Na začátku jara se trochu ztratily, protože jim chybělo spoustu kvalitních hráčů, kteří byli zranění. Už jsou ale zase pohromadě, hrají pracovitý fotbal a mají v týmu zajímavé individuality. Nedostávají moc branek, jsou organizovaní a disciplinovaní. Do horní poloviny tabulky patří právem,“ hodnotí trenér Jindřich Trpišovský.

Nováčka nejvyšší soutěže zdobí kvalitní obrana, za 18 zápasů obdržely Pardubice jen 19 branek a v posledních dvou kolech při vítězstvích nad Příbramí a Teplicemi neinkasovaly. Brankář soupeře Marek Boháč je v počtu čistých kont druhý za Ondřejem Kolářem.

„Nejvíce bude záležet na stavu hřiště, jinak si myslím, že bude platit to podobné, co praktikujeme ve všech zápasech. Rychlá kombinační hra, individuální průniky, dostat soupeře pod tlak a mít takovou intenzitu hry, aby soupeř dělal chyby. V momentu, kdy nebudeme v pohybu, nám bude soupeř snáz přebírat hráče, bude hrát v bloku. Musíme podat podobný výkon jako s Jabloncem a Olomoucí a ve všech domácích zápasech. Je to o kvalitě, o tom překonat soupeře, který sem určitě přijede bránit a napadat nás. Je otázka, jestli nám terén kvalitu umožní,“ prozrazuje trenér Trpišovský recept, který by mohl na soupeře platit.

Výkop sobotního zápasu byl původně naplánován na 18:30, kvůli obavám z velkých mrazů ale Ligová fotbalová asociace po dohodě s televizními společnostmi a držitelem TV práv posunula start utkání na 16:00.

„Je dobře, že začneme dřív. Přece jen, čím déle se hraje, tím je to chladno větší. Když je to do -10 stupňů, tak to ještě docela jde. V Příbrami to bylo horší, když namrzala mlha nebo když začne sněžit, to už je hodně nepříjemné. Ale když jen mrzne, tak se to dá zvládnout,“ říká o podmínkách hraní v zimě Lukáš Masopust.

Utkání proti Pardubicím startuje v Edenu v sobotu v 16:00, v přímém přenosu jej naladíte na O2 TV Sport.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články