Hráči na hostování: Petar Musa debutoval za Union | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Petar Musa debutoval za Union

Jak se o uplynulém víkendu dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem pravidelném přehledu.

Bundesliga

Petar Musa (Union Berlín): Chorvatský útočník si v neděli odbyl svůj debut v nejvyšší německé soutěži. Dvaadvacetiletý talent sešívaných naskočil do utkání na hřišti Mohuče v 73. minutě za stavu 1:0 pro domácí, Union navíc dohrával střetnutí pouze v deseti hráčích po vyloučení obránce Schlotterbecka. I proto Petar Musa nedostal příliš prostoru k tomu, aby se na trávníku výrazněji prosadil a i přes aktivní výkon nedokázal svému týmu pomoci zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre.

FORTUNA:LIGA

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Do utkání na hřišti Plzně nastoupil na pozici stopera v základní sestavě Severočechů a na hřišti působil dominantním dojmem. Kromě čistého konta, které spolu se zbytkem liberecké obrany dokázal na hřišti favorita udržet, se mohl prosadit i gólově, svým krásným volejem ze závěru první půle však pouze nechal vyniknout pozorného Staňka v domácí bráně. Příliš ho to ale mrzet nemuselo, protože Slovan se po změně stran prosadil gólově hned dvakrát a odvezl si tak na Sever Čech cenné vítězství.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Stejně jako v uplynulých ligových kolech nastoupil i v Plzni na pozici středního záložníka. V zápase předvedl spolehlivý výkon, v 52. minutě navíc rozehrál standardní situaci, ze které Pešek následně vyzval ke skórování Rondiće. Do statistik se zapsal i žlutou kartou, kterou od rozhodčího Zelinky uviděl v 89. minutě střetnutí.

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Talentovaný záložník odehrál ve slezském derby na hřišti Karviné více než osmdesát minut, během kterých opět patřil k nejvýraznějším hráčům svého týmu. Nejvíce na sebe upozornil v 55. minutě utkání, kdy se krásně zbavil dvou protihráčů a do stoprocentní šance vyslal Helešice, který ale z hranice malého vápna minul tři tyče. Opavy na hřišti Karviné nakonec neudržela těsné jednobrankové vedení a prohrála 1:3, stále tak zůstává na posledním místě ligové tabulky.

Nehráli:

Mohamed Tijani, Jan Matoušek (oba FC Slovan Liberec), Lukáš Pokorný, Daniel Kosek (oba Bohemians 1905), Tomáš Malínský, Laco Takács (oba FK Mladá Boleslav), Jaroslav Zelený (FK Jablonec)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Nehráli (liga startuje 6.3.):

Lukáš Červ, Tomáš Vlček (oba Vysočina Jihlava), Jakub Šilhan (FK Ústí nad Labem), Martin Otáhal, Michal Vaněk, Jan Vejvar (všichni FC Slavoj Vyšehrad), Matěj Jurásek, Jakub Křišťan, Jakub Markovič (všichni FC Sellier & Bellot Vlašim), Filip Prebsl (FK Viktoria Žižkov)

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články