V neděli od 16:00 proti Příbrami | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:00 proti Příbrami

Slavia odehraje v neděli od 16:00 zápas 18. kola FORTUNA:LIGY proti Příbrami.

Sešívání se v neděli představí Na Litavce v souboji se 17. celkem ligové tabulky. Tým vedený trenérem Pavlem Horváthem už slávisté v domácím prostředí zdolali v rámci 2. kola 3:0.

Příbram neprožívá dobré období, z posledních šesti zápasů získala jeden bod za domácí bezbrankovou remízu s Plzní. V domácím prostředí je ale nepříjemným soupeřem, na vlastním stadionu uhrála devět ze svých deseti bodů.  

„Oproti podzimu trochu změnili herní schéma, na jaře většinou hrají na tři stopery, v defenzivní části na pět obránců. Hodně zjednodušili hru, postupem času zpevnili defenzivu. Během podzimu dostali v zápasech i víc gólů, třeba na Slovácku. V Příbrami jsou utkání vždycky hodně nepříjemná, zvlášť v tuhle roční dobu. Před měsícem odehráli velice dobrý zápas s Plzní, kde přežili i penaltu. Prostředí v Příbrami je trochu složitější, bude záležet, jak bude vypadat terén. Je to mužstvo, které je hodně bojovné, soubojové a hodně hráčů je zaměřených na defenzivu,“ říká Jindřich Trpišovský a hodnotí i dosavadní průběh sezony.

S postavením v tabulce panuje spokojenost, po vítězství nad silným Jabloncem mají slávisté na čele náskok 12 bodů. „Prošli jsme si spoustou věcí během té doby, které jsou notoricky známé. Jsme s nějakým náskokem na prvním místě tabulky a myslím si, že i herní výkon mužstva šel od začátku sezony nahoru. Nechceme to zakřiknout, ale momentálně jsme někde jinde, než jsme byli na začátku, má to vzestupnou tendenci.“

„První polovina soutěže byla vynikající, ztratili jsme body jen za dvě remízy s nováčky z Brna a Pardubic. Máme dvanáctibodový náskok, musíme být spokojení. Snad i druhá půlka soutěže bude tak dobrá," navazuje na slova hlavního trenéra Jakub Hromada

Simon Deli přinese okamžitou pomoc

Jak vidí slovenský záložník rukopis příbramského trenéra Pavla Horvátha? „Já znám Horviho osobně a vím, že se snaží hrát fotbal odzadu. Často nakopávají na útočníka, hrají jednoduše, ale Horvi dokáže s týmem vymyslet vždy něco speciálního. Různé signály ze standardních situací, takže to určitě nebude jednoduchý zápas. Ale musíme se o to porvat a znovu získat tři body.“

Slávisté prožili hektický týden. Na půlroční hostování bez opce do bundesligového Unionu Berlín odešel chorvatský útočník Petar Musa, do Edenu zamířila z Brugg staronová posila Simon Deli. Stoper z Pobřeží slonoviny, který se Slavií získal dva mistrovské tituly, vypomůže sešívaným po zranění Davida Hovorky do konce sezony.

 „Slibujeme si okamžitou pomoc, protože Simon tady dlouho byl, zažil i nás jako trenéry, zná náš herní styl. Navíc Slavii sledoval skoro ve všech zápasech a my jsme se dostali do situace, kdy nás čeká ještě hodně utkání. Bavili jsme se o tom, že David nám bohužel vypadl do konce sezony a nebyla možnost to vyřešit hráči, které máme na hostování. Po dlouhé době budeme mít levonohého stopera na rozehrávku. Myslím, že nám pomůže i mentálně, je to vítězný typ. V tuhle chvíli máme jiné mužstvo, než jsme měli dřív, nemáme takovou výškovou převahu, což nám on přinese. Pro nás to byl v tu chvíli dar, byli jsme ve složité situaci a myslím si, že jeho adaptace bude rozhodně kratší, než by to bylo u nového hráče, kterého bychom museli zabudovávat," zakončuje Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články