Alespoň jeden gól jsme tam měli dotlačit, zlobil se Karel Piták | SK Slavia Praha
Více

Alespoň jeden gól jsme tam měli dotlačit, zlobil se Karel Piták

Slávisté za sebou mají devět černých dnů. Nejprve prohra ve Vigu, pak v Plzni a naposledy domácí remíza s Jabloncem. Ačkoliv se nám proti Paličkovým svěřencům dlouhodobě nevede, všichni věřili, že „severočeský komplex“ zlomíme právě ve čtvrtek večer...
Slávisté za sebou mají devět černých dnů. Nejprve prohra ve Vigu, pak v Plzni a naposledy domácí remíza s Jabloncem. Ačkoliv se nám proti Paličkovým svěřencům dlouhodobě nevede, všichni věřili, že „severočeský komplex“ zlomíme právě ve čtvrtek večer. Nepovedlo se, remizovali jsme 0:0. „Neumíme na ně hrát. Nedaří se nám, budeme o tom mluvit, musíme se z toho nějak dostat,“ uvědomuje si záložník Richard Dostálek. „Škoda, že jsme tu nepříznivou sérii nepřerušili. Jablonec nám nesedí, ale naše poslední výkony nejsou dobré. Sám na sobě vidím, že to nebylo ono,“ poznamenal sebekriticky obránce Radek Bejbl.

Slavia měla po celé utkání převahu, žádnou ze slibných situací však nedotáhla do gólového konce. „Náznaky tam byly, ale bohužel jsme se nedokázali prosadit. Začali jsme dobře, během prvních minut jsme měli dvě šance,“ připomněl Skácelovy pokusy Karel Piták, jenž nastoupil netradičně v útoku. „Pak začal Jablonec pozorně bránit. I tak jsme se měli prosadit a aspoň jeden gól tam dotlačit,“ lamentoval záložník. „Vždycky je to o psychice. Nám se dneska nedařilo,“ poznamenal Pavel Kuka.

V náročném zápasovém programu není čas na dlouhé rozbory. Červenobílé čeká už příští středu odveta třetího předkola Ligy mistrů proti Celtě Vigo a poslední srpnovou sobotu derby na Letné! „Nejsme zvyklí, abychom třikrát za sebou nevyhráli. Teď nás navíc čeká Vigo a Sparta. Musíme s tím něco udělat,“ burcuje Piták.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články