Béčko podlehlo Střížkovu | SK Slavia Praha
Více

Béčko podlehlo Střížkovu

Ve druhém kole ČFL prohrála naše juniorka s pražským Střížkovem 0:1. O jedinou branku utkání se postaral ve 32. minutě Málek.
Ve druhém kole ČFL prohrála naše juniorka s pražským Střížkovem 0:1.

Slávisté nevkročili do zápasu špatně a drželi se svým v průměru o sedm let starším soupeřem krok. V první třicetiminutovce navíc předvedli několik pěkných kombinací, do nichž se zapojoval zejména Kalivoda. Jeho dvě příležitosti z 17. a 28. minuty však zneškodnil gólman Kovář. Ve 32. se dostal Střížkov do vedení. Pavel Macháček si u levého kraje pokutového území pohrál s Martinem Zachariášem. Odcentroval na zadní tyč, kde se nejlépe orientoval Málek a hlavou vstřelil jedinou branku utkání. Do přestávky pak měli navrch hosté .

Také do druhé půle jsme vstoupili poměrně dobře a po dvou minutách hry mohli dokonce vyrovnat. Po centru Kotrby však Nachtman hlavičkoval z výhodné pozice nad Kovářovu branku. Největší příležitost srovnat skóre měla Slavia v 72. minutě. Budějský našel dlouhou přihrávkou Kalivodu, jenž s pomocí Táborského prostrčil míč až na nabíhajícího Jiráska. Toho uvnitř šestnáctky evidentně stáhnul Mašek, ale píšťalka sudího Jílka zůstala němá. Za zmínku stojí ještě dalekonosný pokus hostujícího Pavla Macháčka, který zatřásl břevnem.

„Je nepříjemné, že jsme ztratili body podruhé za sebou, navíc doma. Hráče však mohu pochválit, protože hráli na hranici svých možností a neměli se za co stydět. Nemám co bych mužstvu vytknul, i když malé chyby se tam samozřejmě vyskytly. Z čistě sportovního hlediska jsme hráli to, na co v současné době máme,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

„V první půli jsme málo běhali a byli málo důrazní. To se zlepšilo po přestávce. Vytvořili jsme si však strašně málo gólových příležitostí. A když přišly, tak je rozhodčí přerušil,“ řekl po utkání levý obránce Jan Balík. Po dlouhém zranění si zahrál také Tomáš Jirásek. „První poločas byl docela vyrovnaný, na obou stranách byly šance. Zatímco soupeř jednu proměnil, my jsme vyšli naprázdno. Ve druhém šel dopředu Nachtman a my jsme se snažili nakopávat. Nepovedlo se,“ podělil se se svými dojmy mladý útočník. A jak viděl sporný moment ze 72. minuty? „Jasná penalta, soupeř mě stáhl za trenýrky,“ dodal.

Slavia B – Střížkov
Branky: 32. Málek
Sestava Slavie: J. Skácel – Martin Zachariáš (46. Budějský), Vaněk, Nachtman, Balík – Kotrba (83. J. Stejskal), Vondráček, Táborský, Buryánek – Kalivoda, Emmerling (57. Jirásek)
Sestava Střížkova: Kovář – Pařízek, Duda, Mašek, Burda (90. Kocián) – Chlebek, Málek, R. Macháček, P. Macháček – Sechovec (57. P. Stejskal), Šimek
ŽK: 80. Balík – 85. P. Macháček
Diváků: 160

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články