Dostali jsme tvrdou lekci, uvědomují si slávisté | SK Slavia Praha
Více

Dostali jsme tvrdou lekci, uvědomují si slávisté

Hodně zklamaní byli slávisté po závěrečném hvizdu ve Vigu. Prohra 0:3 zasadila velkou ránu jejich plánům proklouznout do nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu. „Seděli jsme v kabině hrozně smutní,“ povzdechl si záložník Patrik Gedeon. „Zápas se nám vůbec nepovedl,“ přitakal útočník Pavel Kuka.
Hodně zklamaní byli slávisté po závěrečném hvizdu ve Vigu. Prohra 0:3 zasadila velkou ránu jejich plánům proklouznout do nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu. „Seděli jsme v kabině hrozně smutní,“ povzdechl si záložník Patrik Gedeon. „Zápas se nám vůbec nepovedl,“ přitakal útočník Pavel Kuka.

Svěřenci trenéra Lotiny předváděli bleskurychlé akce, se kterými si Slavia nevěděla rady. Hra Celty na jeden dva doteky jí činila velké potíže. Směrem dopředu toho červenobílí také moc nepředvedli, slibné akce Adauta, Kuky a Pitáka zůstaly bez efektu. „Fotbalová kvalita byla určitě na straně soupeře. Nám se začalo dařit až za stavu 0:3,“ podotkl Gedeon. „Dostali jsme tvrdou lekci z moderního fotbalu a jednoduchosti,“ řekl Kuka. „Dávali si to po zemi, jsou perfektně technicky vybavení, s tím jsme měli problémy,“ přiznal obránce Tomáš Hrdlička.

Hru Viga táhl zkušený záložník Alexander Mostovoj. Právě čtyřiatřicetiletý Rus otevřel skóre. Elegantní ránou z přímého kopu obstřelil zeď a trefil se přesně k tyči. Radek Černý nestačil zareagovat. „Střela letěla nízko, zdálo se, že neprojde zdí, proto jsem neskočil,“ vysvětloval. Druhý zásah přidal Jesuli. Výstavní kousek vymetl z pětadvacetí metrů šibenici. A třetí branku zaznamenal Edú, který pohotově dorazil Ignáciovu dělovku z hranice vápna. „Myslím, že jsme soupeře nepustili do mnoha šancí, ale góly padly po krásných trefách,“ musel uznat Gedeon.

Konečné skóre nedává příliš velké naděje na postup. Slávisté by museli ve strahovské odvetě vyhrát o čtyři branky nebo si vítězstvím 3:0 vynutit prodloužení. „Výsledek je hodně špatný, ale ještě se s tím dá něco dělat,“ doufá Hrdlička. „Kdo zná pohárovou matematiku, spočítá si, jaké máme šance,“ pokrčil rameny Kuka. „Naděje je malá. Ale ještě se popereme,“ slibuje Gedeon.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články