Sestava byla laděná na to, abychom neobdrželi branku | SK Slavia Praha
Více

Sestava byla laděná na to, abychom neobdrželi branku

Sešívaní remizovali v prvním utkání play-off Ligy mistrů s Midtjyllandem 0:0. „Výsledek bereme, do odvety je ale co zlepšovat,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Když vezmeme v potaz průběh zápasu, tak je pro nás výsledek dobrý. Vidíme, jak silný protivník proti nám stojí. Sestava byla laděná tak, abychom byli stoprocentní v defenzivě a nedostali branku, i když jsme domácí prostředí chtěli využít ke vstřelení branky. Výsledek nakonec bereme, Koli nám chytil dvě šance. Mrzí mě, že v tom nervózním začátku jsme se lépe neprosadili, pak se ale zápas vyrovnal. Proto je pro nás nakonec konečný výsledek pozitivní,“ hodnotí bezbrankovou remízu s Midjyllandem trenér Jindřich Trpišovký.

„Zápas byl hodně podobný tomu s Genkem před dvěma lety. Také to bylo oboustranně hodně opatrné, i když tohle je trochu jiný tým, jedná se o mimořádně fyzicky vybaveného soupeře. Průběh ale byl podobný, minimum šancí na obou stranách a venku pak byl vstřelený gól velká výhoda. Takže podobnost po prvním zápasem tam je a doufám, že to stejné bude i po druhém utkání,“ doufá kouč sešívaných.

Do odvety je dle trenéra Slavie co zlepšovat. „Přál bych si více ofenzivních situací, soupeř je ale defenzivně laděný, mají skvělé dva středové štíty, dostávají málo gólů, těžko se proti nim prokousává do šancí. Jsou dobří v soubojích, rozhodování i standardních situacích. Nechtěli jsme vytahovat tolik hráčů do ofenzivy, protože inkasovaný gól z brejku by nám to do odvety hodně zkomplikoval. Jejich kvalita v přechodu nahoru a rychlost je hodně veliká. Venku budeme mít výhodu většího tlaku na soupeře a budeme si moci dovolit více riskovat do ofenzivy,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

„Musíme zlepšit standardní situace, útočné i defenzivní, to bude rozhodovat. Musíme se také dostávat do více situací v ofenzivě, které pro nás budou nebezpečné. Musíme rychleji kombinovat a dostat se za obranu, potřebujeme mít míč na zemi a do kombinace. Celkově musíme zlepšit standardky a v ofenzivě pak hledat situace, které budou víc komfortní pro nás.“

Zápas se, stejně jako všechna ostatní předkola evropských pohárů, odehrál kvůli nařízení UEFA zcela bez diváků. „Je to strašně smutné. My všichni, kteří jsme zvyklí na vyprodané zápasy a skvělou atmosféru, cítíte, že je to extrémně smutné. Nesluší to fotbalu ani té soutěži, je to trochu jako přípravný zápas, i když všichni samozřejmě víme, o co hrajeme,“ mrzí kouče Slavie.

Obraz utkání potvrdil, že se na trávníku potkaly dva herně hodně podobné týmy. „Souhlasím s tím, že týmy jsou hodně podobné, hned na první pohled vidíte, že jejich tým je hodně komplexní, vyspělý, hráči od nich chodí do nejlepších soutěží. Jsou velice fotbaloví, techničtí, ale zároveň i dynamičtí, komplexní. Kaba je golem, zároveň když se rozběhne, je i extrémně rychlý. Ohledně zakládání útoku je tam ale trochu rozdíl, oni hrají jednodušeji, dopředu na útočníka. Je to vyrovnané, náročné, bylo vidět, že se hrálo ve velké intenzitě a rychlosti,“ přibližuje trenér sešívaných.

Midtjylland v utkání nebezpečně zahrozil dvakrát, v obou případech po standardních situacích. „Jsou velice silní při standardkách, kvalita kopu je skvělá. Hodně jsme se na to připravovali, speciálně a dlouho, dobře jsme si poradili s rohy a autovými vhazováními, byly tam ale dvě situace po standardce z hloubi pole, jednou to bylo skvěle koplé, podruhé jsme si to dobře nerozebrali. Kromě toho jsme si s nimi ale poradili dobře,“ říká kouč Slavie.

Ve víkendovém ligovém zápase proti Slovácku zřejmě dozná sestava sešívaných řady změn. „Máme na to tři dny, budeme to zvažovat, zápas byl fyzicky strašně náročný, nešlo jen o běhání, ale zejména o souboje, které vám často berou víc sil než běhání. Další věc je, že na tyto evropské zápasy můžeme typologicky použít jen některé hráče, a potřebujeme je pošetřit. Poradíme se s trenéry, zeptáme se i kluků, vše vezmeme v potaz. Nějaké změny v sestavě určitě budou,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články