Béčko prohrálo v Příbrami | SK Slavia Praha
Více

Béčko prohrálo v Příbrami

V prvním utkání nového ročníku ČFL prohrála naše juniorka v Příbrami s béčkem tamního ligového týmu 0:2.
V prvním utkání nového ročníku ČFL prohrála naše juniorka v Příbrami s béčkem tamního ligového týmu 0:2.

Slavii se v první půli nedařilo. Ve 13. minutě hlavičkoval z bezprostřední blízkosti do brankáře Skácela příbramský Lizák. O pár vteřin později utekl našim obráncům Brodský, jeho rána lízla tyč a skončila v zámezí. Sešívaní si však předchozí varování k srdci nevzali a zanedlouho inkasovali. Martinčík rozehrával přímý kop z hranice šestnáctky. Chytrou přízemní střelou donutil Skácela vyrazit míč pouze před sebe, kde už čekal s pohotovou dorážkou domácí Adamec. I nadále byla nebezpečnější Marila. Jedním z mála světlých okamžiků slávistické jedenáctky byla ve 32. minutě individuální akce a následný střelecký pokus Dubského ze střední vzdálenosti, jemuž ale scházela větší razance. Dubský navíc musel těsně před odchodem do kabin kvůli zranění vystřídat.

O přestávce prohodil kouč Klusáček Táborského s Latkou a slávisté výrazně přidali. Již za tři minuty se zrodila hezká kombinační akce, na jejímž konci Latka přihrál do vápna Táborskému, toho však ve vyložené šanci vychytal Paleček. Postupem času se hra vyrovnala, náznaky šancí byly před oběma brankami. Dramatický byl především samotný závěr, v němž se dostal do dvou příležitostí uvnitř šestnáctky osmnáctiletý Latka. Jeho první střelu z otočky po Zachariášově centru ale gólman vyrazil, druhý pokus dokonce chytil. Udeřilo tedy na druhé straně. V poslední minutě nastavení unikl po pravém křídle Mucha, od něho se balón se štěstím dostal Birhanzlovi a ten bez větších potíží přidal druhý gól Příbrami.

„Příbram byla v prvním poločase jasně lepší. Kromě vstřeleného gólu si vytvořila ještě několik šancí. Po přestávce se naše hra zlepšila, mohli jsme skórovat – příležitost měli Táborský a Latka. Bylo vidět, že mladí hráči si teprve zvykají na vysoké nasazení v dospělém fotbale. Budou se muset ještě učit,“ uvedl po zápase trenér Luděk Klusáček, který zároveň vyjmenoval i několik pozitiv. „Celý zápas odehrál teprve šestnáctiletý Švec, hru také výrazně oživil střídající Latka.“

„Začali jsme špatně, nepodrželi vpředu balón a málo běhali. Myslím, že tam chybělo i trochu srdíčka,“ popisoval své pocity zklamaný útočník Tomáš Hašler. „Soupeř naštěstí nevyužil všechny své šance, tak jsme na něj ve druhém poločasu zkusili vlítnout. To se ze začátku dařilo, měli jsme i nějaké brankové příležitosti, ale ty jsme neproměnili,“ litoval. „Na konci už jsme hrálI vabank a inkasovali druhý gól,“ doplnil člen univerziádního týmu.

V Příbrami nastoupil také gólman Jindřich Skácel „Prohráli jsme 0:2, což není žádný zázrak. Střetnutí bylo oboustranně vyrovnané. Typické utkání dvou B-mužstev, dalo by se říct takový dorostenecký fotbal. Na malém hřišti se navíc velmi často nakopávalo,“ stručně zhodnotil zápas téměř dvoumetrový brankář, jenž si po dlouhé době strávené v Olomouci konečně zachytal. „Byl to pro mě první mistrovský zápas snad po roce a půl,“ dodal.

Příbram B – Slavia B 2:0 (1:0)
Branky: 18. Adamec, 90. Birhanzl
Sestava Příbrami: Paleček – Janů, Lizák, Nohýnek, Martinčík – Horváth (68. Štefančík), Birhanzl, Fenyk, Adamec – Mlika (90. Malý), Brodský (76. Mucha)
Sestava Slavie: J. Skácel – Mar. Zachariáš, Vaněk, Nachtman, Balík – Stejskal (36. Vondráček), Švec, Dubský (44. Latka), Kotrba – Táborský, Hašler
ŽK: 30. Birhanzl, 79. Fenyk – 82. Nachtman

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články