Ondřej Lingr přestupuje do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Ondřej Lingr přestupuje do Slavie

Talentovaný záložník a mládežnický reprezentant Ondřej Lingr přestupuje z MFK Karviná do Slavie. S klubem podepsal smlouvu do června 2024.

Ondřej Lingr posílí sešívané řady jako pátá letošní posila. S klubem po absolvování zdravotní prohlídky dovršil přestup z MFK Karviná a podepsal smlouvu do 30. června 2024. Kromě standardní prohlídky absolvoval Ondřej Lingr i test na COVID, po jehož výsledku vyrazí za zbytkem týmu na herní soustředění do rakouského Laa an der Thaya.

„Přestoupit do Slavie je pro mě něco neskutečného. Když si vezmu, že jsem nedávno tady jako divák koukal na to, jak kluci hrají Ligu mistrů, tak je to něco fantastického. Být ve špičkovém evropském klubu bylo mým snem. Jsem v tom nejlepším klubu v republice. Strašně se těším,“ neskrýval Ondřej Lingr radost po dokončení přestupu.

Přestup Ondřeje Lingra do Slavie si pochvaluje i Jindřich Trpišovský, který jej měl v hledáčku po celou minulou sezonu. „Ondra je univerzální ofenzivní hráč, který dokáže nastoupit na všech postech v záloze. V Karviné nastupoval i v útoku, ale my v něm vidíme spíš takového záložníka budoucnosti. Je to hráč, který by měl brzo typologicky zapadnout do naší hry. Je běhavý, fotbalový, má rád osobní souboje a je to emoční hráč. Měli jsme ho v hledáčku přes rok, od zimy šly ale jeho výkony strmě nahoru, začal sbírat body a být produktivní. Byli jsme s ním hodně v kontaktu a jsme rádi, že se nám ho sem podařilo dostat, protože v něm vidíme velký potenciál směrem do budoucna. Je to hráč pro reprezentační úroveň. Patří ve svém věku k nejlepším hráčům v republice. Jsme rádi, že od začátku, co s námi byl v kontaktu, preferoval Slavii. Projevil obrovský zájem tu být. Z rozhovorů na něm bylo vidět, jak je hladový se o místo v kádru porvat,“ poodkryl Jindřich Trpišovský, jaký na něj udělal Ondřej Lingr osobní dojem.

Naznačil zároveň, jaké s ním má aktuální plány. „Začne nyní s námi, připojí se k nám na soustředění. Má nyní velký handicap toho, že neabsolvoval přípravu. Za dva týdny začíná liga a pro něj to není ideální startovací pozice. Jak ho ale znám, tak je to velký bojovník. Musí projevit kvalitu, je tu hodně hráčů. Po nějaké době s námi si vyhodnotíme, co pro něj bude nejlepší v období do zimy,“ vysvětlil své plány trenér.

Šéf fotbalové sekce agentury Sport Invest Viktor Kolář, který Ondřeje Lingra zastupuje, věří, že se mladý záložník o své místo v kádru Slavie popere. „Ondřej Lingr v poslední sezoně naplno rozvinul svůj potenciál a v 21 letech byl jednoznačným lídrem Karviné. Zájem o něj projevilo několik předních českých klubů i týmy za zahraničí, pro Ondrovo rozhodování byly zásadní sportovní ambice Slavie včetně možnosti startů v evropských pohárech. Ondra přichází do velmi silné konkurence, která ho může posunout na ještě vyšší výkonnostní stupeň. Dostane šanci zabojovat o své místo v kádru a pevně věřím, že ve slávistickém dresu naváže na vynikající výkony z právě skončené sezony.“

Ondřej Lingr

S fotbalem začínal Ondřej Lingr v Havířově, odkud v deseti letech zamířil do blízké Karviné, a to nejprve na hostování a o rok později na trvalý přestup. Zde postupoval úspěšně karvinskými mládežnickými výběry a díky svým výkonům nakoukl i před svým ligovým debutem do reprezentačního výběru České republiky U17 a U19.

V sezoně 2016/17 zamířil na hostování do Baníku Ostrava. V dresu ostravské devatenáctky odehrál v celostátní dorostenecké lize 6 zápasů, ve kterých se uvedl 7 góly. Konec jara už strávil zpět v Karviné, kde si 12. května 2017 připsal v domácím remízovém utkání proti Spartě svůj ligový debut.

Od sezony 2017/18 začal nastupovat v kádru Karviné pravidelně, v MOL Cupu si tomto ročníku připsal dokonce 3 branky ze 3 zápasů. V červnu 2019 si připsal svůj debut za reprezentaci U21 ve vítězném přátelském utkání proti Slovensku. Svůj potenciál ale ukázal naplno až v sezoně minulé, ve které nastoupil do 29 zápasů, ve kterých se postaral o 7 gólů a 1 asistenci. Jednoznačně tak patřil ve svých pouhých 21 letech mezi jednoho z lídrů slezského klubu.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články