Utkání v Rakousku kvůli COVID bez diváků | SK Slavia Praha
Více

Utkání v Rakousku kvůli COVID bez diváků

Sešívané čekají v období od 5. do 14. srpna čtyři přípravná utkání. Vzhledem k aktuální koronavirové situaci se zápasy odehrají bez diváků.

Už 4. srpna čeká sešívané odjezd na herní soustředění do Laa an der Thaya, kde v období od 5. do 14. srpna odehrají čtyři přípravná utkání před zahájením sezony 2020/21.

První a čtvrtý zápas proti SKN St. Pölten, resp. FK Austrii Vídeň bude hostit právě Laa an der Thaya, druhý zápas proti FC Fehérvár odehrajeme ve Frauenkirchenu. Třetí utkání proti SK Sturm Graz nás pak čeká v Bad Erlachu.

Informace pro fanoušky: Zápasy bez diváků

Vzhledem k aktuální koronavirové situaci ve střední Evropě a snaze omezit jakákoliv rizika směrem k blížícímu se zahájení sezony na minimum se zápasy odehrají za zavřenými dveřmi bez přítomnosti diváků. „Samozřejmě nás to směrem k fanouškům mrzí, ale po domluvě s organizátory zápasů a soupeři došlo k tomuto rozhodnutí. Musíme minimalizovat jakákoliv rizika před startem domácí soutěže i evropských pohárů, protože nařízení UEFA budou v této oblasti poměrně striktní. Kvůli situaci okolo COVID 19 znovu zavádíme v klubu řadu dalších opatření,“ vysvětluje tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Všechna přípravná utkání by měla být fanouškům k dispozici prostřednictvím Slavia TV. O vysílání budeme informovat na našem webu a sociálních sítích.

SKN St. Pölten, 5. srpna, Laa an der Thaya

Prvním soupeřem bude sešívaným pouhý den po příjezdu na herní soustředění SKN St. Pölten. Klub z Dolních Rakous je od sezony 2016/17 nepřetržitým účastníkem nejvyšší rakouské ligové soutěže a finalista rakouského poháru 2013/14. Za zajímavost stojí, že ačkoliv ve finále tehdy prohrál, kvalifikoval se i tak do předkol Evropské ligy, protože vítěz poháru – Reb Bull Salzburg – si účast v Evropě zajistil prvenstvím v lize. Na evropských trávnících se tak fotbalisté St. Pölten představili ještě v době, kdy ani nehráli nejvyšší ligovou soutěž. Hlavní část letošního ročníku zakončili na posledním místě, ve skupině o udržení ale zaznamenali několik cenných vítězství, a nejenže se zachránili, ale play-off o předkolo Evropské ligy jim uniklo dokonce o pouhý bod.

MOL Fehérvár FC, 8. srpna, Frauenkirchen

O tři dny později se slávisté utkají s druhým celkem uplynulého ročníku maďarské nejvyšší soutěže, s MOL Fehérvár FC. V poháru skončil Fehérvár v semifinále, právě díky druhému místu v lize mu ale předkola Evropské ligy v srpnu neuniknou. Klub z města Székesfehérvár je trojnásobný mistr ligy a dvojnásobný mistr maďarského poháru a dvojnásobný účastník základní skupiny Evropské ligy, kterou hrál naposledy v ročníku 2018/19. Ve skupině remizoval s pozdějším vítězem poháru Chelsea a dvakrát také porazil řecký PAOK.

Výkop utkání byl posunut na 17:45.

SK Sturm Graz, 11. srpna, Bad Erlach

Předposlední souboj herního soustředění čeká sešívané proti SK Sturm Graz. Klub ze Štýrského Hradce se může ve svém trofejním kabinetu pyšnit 3 tituly pro mistra Rakouska, 4 poháry a 3 superpoháry. Poslední trofej však zaznamenal trojnásobný účastník základních skupin Ligy mistrů už před devíti lety, kdy v sezoně 2010/11 opanoval ligu. V právě skončivším ročníku skončil Sturm Graz po základní skupině na 5. místě, které garantuje play-off o předkolo Evropské ligy. Skupina o titul se našemu budoucímu soupeři ale vůbec nevyvedla. Z 10 zápasů si připsal 9 proher a 1 výhru a ve skupině o titul na něj tak připadlo poslední neevropské místo.

FK Austria Vídeň, 14. srpna, Laa an der Thaya

Se soustředěním se sešívaní rozloučí soubojem s Austrií Vídeň. Historická bilance klubu z hlavního města našeho jižního souseda je úchvatná – 24 titulů, 27 prvenství v poháru a 6 vítězství v superpoháru. Ročník 2019/20 zakončila Austria na 7. místě a kvalifikovala se tak do play-off o předkolo Evropské ligy. V jeho semifinále nejprve porazila Altach, ve finále ale nestačila na Hartberg, který se do předkola dostal ze skupiny o titul, a tak bude příští rok bez Evropy.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články