Pavel Kuka: Šlo o hodně | SK Slavia Praha
Více

Pavel Kuka: Šlo o hodně

Slávisté se mohou těšit na vyprodaný stadión Balaídos. Právě tam se v úterý večer utkají se Celtou Vigo o základní skupinu Ligy mistrů. Do třetího předkola postoupili přes Leotar Trebinje, který v odvetném duelu porazili na Strahově 2:0.
Slávisté se mohou těšit na vyprodaný stadión Balaídos. Právě tam se v úterý večer utkají se Celtou Vigo o základní skupinu Ligy mistrů. Do třetího předkola postoupili přes Leotar Trebinje, který v odvetném duelu porazili na Strahově 2:0.

Slavia nepustila soupeře do vážnější šance, v prvním poločase však u červenobílých vázla souhra. „Určité problémy jsme měli, hosté mají kvalitní hráče,“ prohlásil po zápase maličký záložník Patrik Gedeon. „Byli jsme hodně nepřesní a kazili jednoduché balóny,“ přitakal útočník Pavel Kuka.

Právě on otevřel skóre. Několik minut před přestávkou zužitkoval Skácelovu přihrávku a z hranice vápna se krásně trefil placírkou. Na celé akci má velký podíl Patrik Gedeon, který u postranní čáry přešel přes dva protihráče. „Gól do šatny nám pomohl,“ pochvaloval si Gedeon. „Myslím, že právě branka na 1:0 zlomila zápas, fotbalisté Leotaru už nám gratulovali k postupu, což lákalo k lehkému podcenění,“ prozradil Kuka.

O lehkovážnosti však nemohla být řeč, další přesný zásah přidal ve druhé půli po asistenci hbitého Adauta Rudolf Skácel a Slavia až do konce kontrolovala dění na hřišti. „Měli jsme ještě pár šancí, ale za stavu 2:0 už bylo jedno, jestli je proměníme, nebo ne,“ říká Gedeon. „V závěru to ke koukání moc nebylo, ale tady šlo o strašně moc. Takže naše hra byla spíš opatrná, abychom to dotáhli do zdárného konce,“ vysvětlil Kuka.

Na postupu má podíl i Milan Zachariáš, devatenáctiletý obránce, který se objevil v základní sestavě. „Nominace mě překvapila,“ přiznal se. „Celkem se mi dařilo, takže to bylo v pohodě,“ usmál se po utkání.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články