Slavia je ve třetím předkole Ligy mistrů | SK Slavia Praha
Více

Slavia je ve třetím předkole Ligy mistrů

Odvetu druhého předkola Ligy mistrů s Leotarem zvládla Slavia bez problémů, svého soupeře porazila 2:0 a postupuje do třetího předkola, ve kterém se utká se španělskou Celtou Vigo. Skóre otevřel před přestávkou Pavel Kuka, výsledek pojistil dvacet minut před koncem Rudolf Skácel. V úvodním zápase v Trebinje jsme vyhráli 2:1.
Odvetu druhého předkola Ligy mistrů s Leotarem zvládla Slavia bez problémů, svého soupeře porazila 2:0 a postupuje do třetího předkola, ve kterém se utká se španělskou Celtou Vigo. Skóre otevřel před přestávkou Pavel Kuka, výsledek pojistil dvacet minut před koncem Rudolf Skácel. V úvodním zápase v Trebinje jsme vyhráli 2:1.

„Vycházeli jsme z výsledku prvního utkání. Měli jsme dobře zaděláno na postup. V první půli Leotar předvedl, že má sílu a schopné záložníky. My však velmi pozorně bránili a za celé střetnutí nepustili soupeře do šance,“ pochvaloval si trenér Miroslav Beránek. „Po akci Gedeona a Skácela jsme vstřelili branku, spadla z nás křeč a hráli jsme lépe dopředu. Potvrdili jsme to druhým gólem a pak zápas kontrolovali. Chtěli jsme vítězství s čistým kontem, což se podařilo. Jsem také rád, že se nikdo nezranil,“ řekl Beránek.

„Chci poblahopřát Slavii k postupu a přeji jí hodně štěstí proti Vigu. Měli jsme malý cíl – přejít přes první předkolo. To se povedlo. Dnes jsme v Praze sehráli důstojný zápas, hlavně v úvodním poločase. I přestože nám chyběli tři obránci, prezentovali jsme se dobře a ukázali své schopnosti. Rádi bychom se příští rok umístili v lize tak, abychom si účast v Evropě zopakovali. Pro hráče je to velká motivace,“ prohlásil kouč Trebinje Mile Jovin.

Slavii nyní čeká nabitý program. Už v sobotu hraje ligu se Zlínem, v úterý se představí ve Vigu. Proto také Miroslav Beránek rozložil zátěž na víc hráčů. Ve středu večer nastoupil na pravém kraji zálohy Tomáš Došek, Karel Piták střídal až do druhé půle. Na lavičce seděl obránce Radek Bejbl, kterého v obraně nahradil Milan Zachariáš. „V současné situaci by se nám hodili Martin Latka s Martinem Lukešem, kteří jsou bohužel zranění,“ posteskl si Beránek.

Červenobílí zažádali o odložení utkání se Zlínem, řídící komise fotbalového svazu jim však nevyhověla. „Před začátkem sezóny se proklamovalo, že se bude vycházet pohárovým mužstvům vstříc, ale podle zamítavého stanoviska je vidět, že tomu tak není. Víc to komentovat nebudu,“ pokrčil rameny trenér.

Ohlasy slávistů
Fotografie ze zápasu

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články