Anketu Fotbalista roku 2019 ovládla Slavia | SK Slavia Praha
Více

Anketu Fotbalista roku 2019 ovládla Slavia

Slávisté ovládli anketu Fotbalista roku za rok 2019. Nejlepším hráčem Česka byl vyhlášen Tomáš Souček, nejlepší hráčkou pak Kateřina Svitková. Trenérskou kategorii opanoval Jindřich Trpišovský.

Rok 2019, ve kterém dosáhla Slavia na nevídané sportovní úspěchy jak doma, tak i v Evropě, se odrazil i v každoroční anketě Fotbalista roku pořádanou FAČR, ve které sešívaní opanovali hned tři hlavní kategorie.

Fotbalista roku

Nejlepším českým fotbalistou roku byl se ziskem 760 hlasů vyhlášen Tomáš Souček. Na stupních vítězů pod sebou nechal i reprezentační kolegy Tomáše Vaclíka a Vladimíra Daridu. Do výběru deseti nejlepších fotbalistů se kromě Tomáše Součka zaslouženě dostali ještě další tři slávisté – Ondřej Kolář na 6., Jan Bořil na 8. a Vladimír Coufal na 10. místě. Alex Král, který začátek sezony před přestupem do Spartaku Moskva strávil ještě v červenobílých barvách, se umístil na skvělém 4. místě.

„Když jsem s fotbalem začínal, tak jsem vzhlížel k hráčům, kteří tohle ocenění získali. A já jsem teď mezi nimi. Je to zvláštní pocit, nedokážu to popsat. Vždycky jsem chtěl hrát fotbal, dostat se do ligy, vyhrát titul, zkusit nějakou zahraniční ligu… Ale stát se Fotbalistou roku? To mě ani nenapadlo. Musím poděkovat strašné spoustě lidí,“ byla reakce nejlepšího českého fotbalisty roku 2019.

Trenér roku

Kategorii nejlepšího trenéra opanoval se ziskem celkových 542 bodů jednoznačně Jindřich Trpišovský. Na 2. místě se umístil reprezentační trenér a bývalý slávistický lodivod, který sešívané dovedl v roce 2017 k titulu, Jaroslav Šilhavý.

„Velmi si toho moc vážím, protože je to anketa, kde hlasuje široké spektrum lidí z prakticky každého odvětví fotbalu a je to pro nás všechny v trenérském týmu taková odměna. Jsem hrozně rád, že se nám letos podařilo toto ocenění pro Slavii získat. Děkuji těm, co nám dali svůj hlas,“ byl vděčný za podporu Jindřich Trpišovský.

KOMPLETNÍ ROZHOVOR S JINDŘICHEM TRPIŠOVSKÝM NAJDETE ZDE

Fotbalistka roku

Nejlepší českou fotbalistkou za rok 2019 byla hráči, trenéry a zástupci médií pak vybrána Kateřina Svitková s 282 body.  Slaví i její kolegyně Diana Bartovičová, která vyhrála anketu Fotbalistka roku Slovenska 2019 dle hlasování fanoušků. Jejich ohlasy si můžete přečíst zde.

Mládežník roku

Už zmíněný Alex Král zaznamenal skvělý úspěch i v kategorii mládežníků, kde s celkovými 341 hlasy ustoupil pouze Adamu Hložkovi.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články