Celý zápas jsme kontrolovali hru | SK Slavia Praha
Více

Celý zápas jsme kontrolovali hru

Sešívaný B-tým porazil v prvním jarním utkání Admiru až v penaltovém rozstřelu. Utkání hodnotí trenér Martin Hyský a záložník Jakub Křišťan.

„V zápase bylo spousta pozitiv, jsem rád, že jsme zápas dovedli ke dvěma bodům, každý je v tabulce důležitý. Potvrdilo se to, co jsme čekali. Na malé umělce to bylo hodně soubojové utkání, které vyhovovalo soupeři. Připravovali jsme se na to, že je Admira hodně nebezpečná ze standardních situací, bohužel gól, který jsme inkasovali, padl právě po standardní situaci, kterou jsme nevyřešili úplně ideálně. Na druhou stranu jsme ale celý zápas kontrolovali hru a byli jsme lepším týmem. Vytvořili jsme si šance, které jsme nedokázali proměňovat, trefili jsme dvě břevna a tyč. Zdá se, že dva body jsou málo, protože po tom průběhu měly zůstat všechny tři doma. V zápase ale bylo spoustu pozitivních věcí i přes to, že jsme dohrávali v deseti. I tak jsme ale pořád byli lepším týmem a vytvořili jsme si šance. Samozřejmě jsme smutní, že jsme do jara nevstoupili za tři body, pozitivní pocity ale převažují před těmi negativními,” říká po zápase s Admirou trenér B-týmu Martin Hyský.

Malé pražské derby bylo od první minuty hodně vyhrocené. „Čekal jsem, že to tak bude. Šance Admiry byla trochu to tady vyhecovat, rozkouskovat a hrát důrazně, někdy až za hranou. Trochu mě mrzí, že to rozhodčí nezklidnili trochu dřív, někdy to zašlo trochu daleko. Na druhou stranu, i to je pro naše kluky dobré, že se učí v takovém prostředí, intenzitě a agresivitě fungovat, musí udržet nervy na uzdě. To se bohužel nepovedlo Tomáši Vlčkovi, mohl se zachovat chytřeji. Když je to takhle vyhrocené a má s někým potyčku, tak by si to měl vyhodnotit jinak a vrátit to soupeři fotbalově, ne takhle hloupě. Celkově je to ale skvělá škola pro naše hráče, takhle zkrátka ČFL vypadá,” přibližuje trenér sešívaného B-týmu.

Do slávistického béčka se před startem jarní části sezony přesunulo několik hráčů z kategorie U19. „V sestavě na Admiru nastoupili dva hráči, kteří se přesunuli z devatenáctky, Adam Toula a Jakub Křišťan. Oba už absolvovali i přípravu s A-týmem, na podzim s námi odehráli zápas proti Táborsku a absolvovali mládežnickou Ligu mistrů. Zbytek týmu je zkušený, ČFL hrál a není to pro ně nic nového. Celkově musím říci, že od podzimu, kdy liga začínala, udělali kluci soubojově velký pokrok,” těší kouče záložního týmu Slavie.

Velké oživení přinesl do hry Slavie Adam Vlasák, který do utkání naskočil v úvodu druhé půle a po krásné individuální akci přihrál na gól Joaovi Felipemu. „Měl výbornou přípravu a měl hrát od začátku. Na poslední chvíli ale přišel Tomáš Holeš, takže jsme do toho museli sáhnout. I když ale Adam nešel do hry od začátku, tak do druhé půle přinesl oživení a podílel se na vyrovnávacím gólu. Škoda pro něj bylo to, že jsme šli do deseti, musel se zatáhnout trochu níž, jeho standardní pozice je přitom na hrotu. Jsem ale rád, že mu to celkově vyšlo, takhle si představuji, jak by to měl oživit hráč, který na hřiště přijde v průběhu utkání. I když zažil trochu zklamání, že nenaskočí od začátku, ukázal skvělou reakci. Nebylo to u něj navíc poprvé a přeji mu, aby v tom pokračoval,” uzavírá hodnocení Martin Hyský.

Smíšené pocity, říká Jakub Křišťan

„Do prvního zápasu jsme chtěli na domácí půdě vstoupit vítězně a dobře jaro odstartovat. Po utkání teď máme smíšené pocity, spíše převažují ty smutné. Bohužel se nám nepovedlo získat tři body, ale aspoň máme ty dva. Hodně nám to ztížilo hřiště, s tím si ale musíme poradit a vyhrát. Věřím, že do příštích zápasů se to zlepší,” říká záložník Jakub Křišťan.

Soupeř přijel na Xaverov hrát hodně tvrdý fotbal, mladé slávisty něco takového ale nepřekvapilo. „Čekali jsme, že do toho Admira bude chodit hodně důrazně, nakonec se to potvrdilo, byl to vyhrocený zápas. Třetí liga ale jiná nebude,” ví talentovaný středopolař.

Do sešívaného B-týmu přišlo během zimní pauzy několik hráčů z kategorie U19. „Je to úplně jiný fotbal. Jako tým se ale známe, protože jsme spolu hráli mládežnickou Ligu mistrů, takže si myslím, že nám to půjde,” říká Jakub Křišťan, zároveň ale dodává, že ani Youth League si s třetí českou ligou není příliš podobná. Nedá se to srovnávat, tady je to hodně o soubojích, v Lize mistrů to bylo spíše o tom fotbale.”

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články