Do nového roku máme čtyři cíle, říká Jaroslav Tvrdík | SK Slavia Praha
Více

Do nového roku máme čtyři cíle, říká Jaroslav Tvrdík

Předseda představenstva Slavie představil na tiskové konferenci nové klubové cíle. „Chceme omladit A-tým, zkvalitnit zázemí a vybudovat akademii," říká Jaroslav Tvrdík.

„Dovolte mi se ohlédnout za loňským rokem, byl to pro nás rok přelomový a převratný. Vstupovali jsme do něj s cílem patřit k nejlepším klubům střední a východní Evropy. Myslím si, že loňský rok naše ambice výsledkově bezezbytku naplnil. Podařilo se nám postoupit mezi nejlepší celky jarní části Evropské ligy, vyhrát titul, MOL Cup, superpohár a zahrát si s nejlepšími týmy v Lize mistrů. Klub z České republiky si nemůže přát víc, očekávání fanoušků ale samozřejmě bude už vždy měřeno podle roku 2019. Je pro nás velkou výzvou, abychom se s tím dokázali vypořádat. Loňský rok lze bez nadsázky zařadit mezi nejlepší v celé bohaté historii Slavie Praha. Byla pro mě radost psát akcionářům zprávu za rok 2019. Velmi si vážíme i toho, že se Jindřich Trpišovský stal nejlepším trenérem české ligy a Tomáš Souček nejlepším hráčem, Slavia se navíc umístila na druhém místě v anketě o nejlepší sportovní tým. Dařilo se nám i v PR, dokument Totální sezona získal ocenění jako nejlepší český seriál za minulý rok. Dařilo se nám v obchodní a byznysové spolupráci, podařilo se nám naplnit všechny boxy, kterých máme třicet a cena jednoho je 1,5 milionu. Opakovaně jsme naplnili celý stadion, prodali dvanáct tisíc permanentek a vyprodali zápasy. Máme velké a vážné partnery, získáváme navíc i nadnárodní partnery, daří se nám nejen po sportovní, ale i ekonomické stránce, což je skvělé a důležité,“ hodnotí historický rok 2019 předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Loňský rok bereme jako něco mimořádného, do nového pak vstupujeme s velkou ambicí i pokorou. Sportovní výsledky nepřicházejí samy od sebe, ujišťujeme ale fanoušky, že pro ně uděláme maximum. Osobně mám do nového roku čtyři cíle. V oblasti sportovní chceme obhájit titul mistra republiky. Já budu předseda představenstva Slavie čtvrtý rok, chtěl bych završit pomyslný hattrick a získat navíc druhou hvězdu do slávistického loga. Samozřejmě další ambicí je postup do Ligy mistrů, co nejvíce reprezentantů v A-týmu Česka a jejich dobrá reprezentace na Mistrovství Evropy. Druhým cílem je udržení manažerského a realizačního týmu. Naší ambicí je udržet nejen klíčové hráče, ale i manažery a trenéry. V současné době navrhlo vedení realizačnímu týmu smlouvu na 3,5 roku s oboustrannou opcí na jeden rok. Chci udělat maximum, abych tento fantastický trenérský tým udržel. Zároveň chci poděkovat Jindrovi a jeho lidem, výsledky, kterých dosáhli za poslední rok, jsou neskutečné. Ambicí je udržet i skvělý manažerský tým, v čele s Honzou Nezmarem. Honza vyjádřil svůj velký zájem maximálně využít svoji manažerskou kapacitu v řízení A-týmu a částečně B-týmu Slavie, je to náš klíčový expert ve vyhledávání hráčů a ve spolupráci s trenérem Jindřichem Trpišovským a A-týmem. Každý klub v první řadě charakterizuje A-tým, v tomto kontextu budeme volit novou strukturu a Honza Nezmar bude nově v roli druhého viceprezidenta klubu. Bude mít na starosti primárně národní a nadnárodní skauting a spolupráci s A-týmem a částečně B-týmem. V rámci Slavie Praha bude novým sportovním ředitelem, který bude primárně zodpovídat za mládež a akademii, Jiří Bílek. Věřím, že tato symbióza bude funkční a umožní nám co nejlépe využít kapacity při řízení klubu. Jsem rád, že budu moci pokračovat ve spolupráci s ostatními manažery v představenstvu a s Tomášem Syrovátkou jako svým statutárním zástupcem. Pro fungování klubu je důležitá manažerská a sportovní chemie, která ve Slavii panuje. Není to primárně jen o penězích, ale i o té harmonii, která zůstane zachována, a o cílech, na kterých se chceme shodnout. Věřím, že u Jindřicha Trpišovského a ostatních to není jen o penězích, ale o tom, aby klub rostl ve všech parametrech,“ přibližuje Jaroslav Tvrdík.

„Třetím cílem pro mě bylo využít jara k přestavbě A-týmu. Cítím se neúplný, že nám “svatá trojice” chybí při vstupu do letošní sezony. Myslím si, že zápasy budou těžké bez všech tří, jak bez Tomáše Součka, tak i Milana Škody a Josefa Hušbauera. Všichni tři byli lídři týmu a přeji jim mnoho sportovních úspěchů. Kroky ohledně jejich odchodu jsme ale dělali vědomě. Milan i Pepa ještě chtěli využít možnosti odejít do zahraničí a my jsme k tomu využili náskok, který máme. Bodový polštář samozřejmě nepovažujeme za automatický, konkurenti udělají vše, aby nám to ztížili a my je nepodceňujeme. Na druhou stranu máme nyní příležitost vybudovat nový tým, který bude připravený na druhou část roku a boj o postup do LM.“

„Čtvrtým cílem je zkvalitnění zázemí týmu, stadionu a akademie. Prodeje hráčů nám poskytly poměrně pohodný finanční polštář. Klub bude příští tři sezony v černých číslech. Proto nyní můžeme představit nový sportbar, který vzniká v prostorách bývalého casina, se kterým jsme po dohodě ukončili spolupráci. Bude tam zázemí pro fanoušky a hosty s restaurací pro více než 200 osob. Umožní to naplnění fanouškovských snů, několik boxů spojíme s restaurací a z restaurace tedy bude výhled na stadion. Otevřít restauraci chceme nejlépe do začátku Mistrovství Evropy. Investovat chceme také do fanshopu, máme fantastické fanoušky, kteří klubem žijí a kvalitní fanshop na mezinárodní úrovni je u našeho klubu povinností. Brzy představíme naší investici do fanshopu. Dále budujeme posilovnu pro A-tým, rozšiřujeme zázemí stadionu, investujeme do analytiky, připravujeme zvětšené tréninkové kapacity a dvě vyhřívaná hřiště za Edenem. Je to krásné, jedná se o něco, co za námi zůstane v historii Slavie. Chceme restartovat koncept mládežnické akademie, jsem objednán k vedení města. V mládežnické akademii rozvíjíme talent několika set pražských dětí a byli bychom rádi, kdybychom se s hlavním městem domluvili. Doufáme, že nám město poskytne stejný prostor, jako Spartě při pronájmu pozemků a Bohemians při investici do stadionu a vyjde nám vstříc. Nyní nás čeká shánění pozemků a do konce příštího roku chceme mít hotovou akademii. Chceme se věnovat budoucnosti A-týmu a mládeže,“ říká předseda představenstva Slavie.

„Za minulý rok bych chtěl poděkovat i všem fanouškům, jsou skvělí a věřím, že nám pomohou překonat odchod odpor a doufám, že se na podzim opět budeme setkávat v Lize mistrů. Jsme rádi, že se nám díky LM podařilo získat respekt v celé Evropě. Některé zápasy se sledovaly ve více než 75 zemích, viděli nás desítky milionů lidí na celém světě. Byl to snový rok, nyní ale jedeme dál. Pokud postoupíme do Ligy mistrů, slibuji, že pojedu osobně na los a pokusím se přivést hratelnější soupeře,“ dodává Jaroslav Tvrdík.

Slavia na tiskové konferenci oznámila novou spolupráci se společností Fortuna. „Jsem hrozně rád, že se klubu daří nejen ve sportovním poli na hřišti, ale i v naplňování příjmové stránky rozpočtu. Když jsem se podíval na to, jaký jsme měli oproti ostatním klubům v Lize mistrů rozpočet, uhráli jsme neuvěřitelné výsledky. Jsme rádi, že máme velké partnery a už to není jen lokální brand, ale i nadnárodní firmy, které věří v naše opakované evropské působení. Vážím si toho, že je Fortuna partnerem nejen naší ligy, ale vstupuje i do Slavie. Je to nadnárodní brand, osobně se znám s Markem Dospivou, tím je to pro mě ještě příjemnější. Fortuna je součástí příběhu, Slavia není jen sportovní klub, ale i prestižní byznysová záležitost,“ říká předseda slávistického představenstva.

Na příští tři roky Slavie vytváří nový rozpočet klubu. „V současné době jsme akcionáři předložili středně dlouhodobý rozpočet, plán nyní finalizujeme, jsem rád, že už neřešíme věci úzce spojené jen s potřebami A-týmu, ale můžeme investovat i do zázemí a stadionu. Některé věci už běží, vyhřívaná hřiště za Edenem, posilovna, některé další budeme představovat do tří nebo čtyř měsíců. Když nám město vyjde vstříc, můžeme brzy získat i pozemky pro akademii. Sice se stále učíme, jsme ale úspěšní a týká se to i finanční stránky klubu,” přibližuje Jaroslav Tvrdík.

Sešívaní byli během zimní přestávky hodně aktivní na přestupovém trhu, kromě několika odchodů přivítala Slavia i několik posil. „Částky asi znáte, je potřeba si uvědomit, že za prodej nemáte nárazový příjem, ale jedná se o splátkový kalendář v tříletém cyklu, což nám umožňuje sestavit dlouhodobější model. V českém prostředí se nedá spoléhat na to, že dobře prodáte hráče. Naše fotbalové prostředí směřuje k horšímu, od příští sezony hrozí, že budeme mít jen jedno místo pro předkolo LM. Naši soupeři se nevzdávají, my máme skvělého trenéra, sport je ale sport, každý má slabá místa. Na více hráčů jsme měli nabídky přes 10 milionů euro, což nám samozřejmě dává určitou stabilitu. Domluvili jsme se na omlazení kádru, trenér nám dal jména, která by chtěl, došlo k doplnění týmu mladými hráči. Je pro nás důležité, že se nám podařilo potvrdit trend Alexe Krále a za Tomáše Součka dostaneme opět přes 10 milionů euro. Věřím , že dostaneme k tomu, že dlouhodobě budeme umět prodávat hráče z Česka.“

„Spekulovalo se o tom, jestli naše nákupy nejsou drahé. Před rokem nám trenér přinesl tabuli se jmény deseti hráčů, které by chtěl. Když se nepodařila koupě prvního, pokračovalo se k druhému, třetímu nebo čtvrtému. Dnes jsme v situaci, kdy trenér napsal na tabuli dvě jména a my jsme mu je byli schopni přivést. Pro mě je Jindra Trpišovský nejen trenér, ale i investiční ředitel. Když mi Jindra s Honzou doporučí hráče, je velká šance, že ho dobře prodáme, stejně jako Alexe Krále. Satisfakcí pro nás je, jak draho se nám podařilo prodat Tomáše Součka. Náš byznys plán nestojí na prodeji hráčů, stojí na tom, že se nám podařilo navýšit prodeje ze vstupného, peníze z Evropských pohárů, máme velké příjmy od partnerů, máme stabilního akcionáře, na jehož podporu se můžeme spolehnout a jehož podpora je přiměřená, úměrná tomu, jaká by měla být. Nemáme zájem na tom vytvářet extra velký zisk, přebytky chceme investovat do zázemí, hřišť, okolí stadionu a mládežnické akademie. Pro nás je dobrá zpráva, že si to minimálně příští tři roky můžeme dovolit. Trenér má v naší filosofii dostatečný rozpočet, spíš než rozpočtové omezení nás trápí kvalita hráčů v Česku, musíme se obracet do zahraničí a vylepšit skauting. Zahraniční hráči jsou samozřejmě i dražší, v tomto kontextu máme ale v plánu dostatečný finanční polštář, abychom rozpočet mohli naplnit,“ uzavírá Jaroslav Tvrdík.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články