Novým kapitánem zvolen Jan Bořil! | SK Slavia Praha
Více

Novým kapitánem zvolen Jan Bořil!

Na závěr soustředění čekala na A-tým volba kapitána. Tím byl po hlasování hráčů a trenérů zvolen Jan Bořil. Jeho zástupci budou Stanislav Tecl a Ondřej Kúdela.

Novým kapitánem sešívaných byl týmem zvolen Jan Bořil. Pilíř obrany Slavie, který má na svém kontě už 149 soutěžních zápasů v červenobílém dresu, tak vyplní mezeru po odchodech Milana Škody, Tomáše Součka a Josefa Hušbauera. Asistenty byly zvoleni Stanislav Tecl a Ondřej Kúdela.

„Být kapitánem Slavie je pro mě obrovská čest, hrozně moc to pro mě znamená. Ten, kdo byl ve Slavii kapitánem, byl vždy velká osobnost. Jsem nesmírně rád, že jsem dostal tu důvěru," těší slávistického krajního obránce, který v generálce na start jarní části soutěže nastoupil na netradičním postu stopera.

Kapitánskou pásku přebírá Jan Bořil od slávistické legendy Milana Škoda, jehož zastupovali Josef Hušbauer a Tomáš Souček. Všichni tři zamířili během ledna do zahraničí. „Přede mnou tu byli velcí kapitáni a já se od nich mohl učit. Musím si na tuhle novou roli zvyknout a věřím, že ji zvládnu. Nikdy to ale ve Slavii nebylo o jednom člověku," hlásí reprezentační zadák.

„Vždycky řešíme všechno týmově a bude tomu tak i nadále. Zastupují mě navíc Standa Tecl a Ondra Kúdela, takže ta funkce určitě nepřipadá jenom mně. Doufám, že v nové roli dokážu maximálně pomoci týmu,“ doplnil jeden ze služebně nejstarších slávistů.

Spokojenost s výběrem nového kapitána neskrýval ani trenér Jindřich Trpišovský. „Osobně jsem rád, že to je tahle trojice, všechno jsou to zkušení hráči, kteří mají něco za sebou. Bóřa je tady jeden ze služebně nejstarších hráčů, Standa taky a navíc má s Kudym zkušenosti s kapitánstvím. Vždy to byli tahouni, jsou to vítězné typy. Kdybych o té trojici rozhodoval jen já, byla by stejná. Protože Ondra Kolář je brankář a my chceme mít kapitána v poli, tak já bych tu trojici vybíral stejně, jako si ji vybralo mužstvo," má jasno trenér sešívaných.

„Volba je důležitá hlavně pro samotné hráče, proto do toho úplně nezasahuji. Je pak důležité, jak se vybraný hráč chová na hřišti v zápasech a jak za ním ostatní jdou a důvěřují mu. Vždy by to měla být volba mužstva, aby to bylo správně nastavené. Bóřovi gratuluji, je pro něj velká výzva převzít pásku po předchozím kapitánovi," dodává trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články