Bylo tam moc zbytečných ztrát, shodli se střelci Coufal a Bořil | SK Slavia Praha
Více

Bylo tam moc zbytečných ztrát, shodli se střelci Coufal a Bořil

Obránci Vladimír Coufal a Jan Bořil zhodnotili vítěznou generálku pro Hammarby. Oba potěšila výhra, ale shodli se, že je stále na čem pracovat. „Bylo tam moc zbytečných ztrát,“ mrzelo Coufala.

Vladimír Coufal odehrál na svém tradičním postu pravého obránce celé utkání, navíc v závěru pěknou střelou zvýšil skóre na 4:2 pro sešívané. Z výhry v generálce měl radost, ale bezchybný výkon to podle něj nebyl. „Byl to dobrý zápas. Ale na soupeřích bylo vidět, že jsou v úplně jiné fázi přípravy. S veškerou úctou to nebyl soupeř úplně špičkové kvality, se kterými jsme se potkávali a jsme zvyklí se potkávat. I tak jsme ale vyrobili obrovské množství ztrát a děláme si ten zápas hrozně těžký. Místo abychom dali deset gólů, tak dáme čtyři a dva si necháme dát. Navíc pak běháme desetkrát více, než bychom mohli normálně. Nějaké věci jsme měli dobré, lepšíme se, ale bylo tam moc zbytečných ztrát,“ řekl obránce. 

Jednoho z nejzkušenějších hráčů v červenobílém dresu navíc nepotěšilo, že si sešívaní nechali dát dvě branky. „Kdybychom vyhráli 4:0, tak by to bylo lepší, takže mrzí ty dva obdržené góly, které byly absolutně zbytečné po našich laciných ztrátách.“

Podobně jako jeho spoluhráč viděl utkání i Jan Bořil, který naskočil do generálky na pozici stopera, kde odvedl solidní výkon. „S trenéry jsme se bavili o tom, že nám vypadl zraněný Laco Takács i Oscar Dorley, který má osm žlutých karet a bude chybět dva zápasy, takže tam zkoušeli jak mě, tak i Jardu Zeleného a Michala Frydrycha a tak nějak se to i protočilo. Uvidíme, jak to bude do zápasů dál. Teď to ale nebyla zas tak velká prověrka. Myslím, že kdyby byli vpředu lepší hráči, dělal bych větší chyby. Nějak jsem se s tím ale popasoval,“ vysvětlil obránce, podle něhož chyběla Slavii v utkání větší přesnost s míčem. 

„Vyhráli jsme, ale bylo vidět, že tam stále máme nedostatky. Nějaké kombinace byly, ale hrozně moc jsme ztráceli míče, v přechodové a spíše i ve finální fázi. Oni nám pak hrozili z brejků. Hlavně u té první branky jsme ztratili balon a pak si to nepohlídali. Góly hezké, vyhráli jsme, ale je na čem pracovat,“ uvedl, s tím, že se podle něj zápas zlomil hned na začátku, kdy dala Slavia dvě rychlé branky. „My jsme si říkali, že na ně hned vlítneme, nebudeme na nic čekat, budeme presovat a první dvě šance, které jsme si vytvořili, se proměnily," doplnil Bořil, který si v zápase sám připsal gól, když zvýšil na 3:0 pro sešívané. 

Kompletní hodnocení utkání a také celého herního soustředění najdete na našem YouTube kanále Slavia TV! 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články