Čekání na domácí výhru | SK Slavia Praha
Více

Čekání na domácí výhru

V dohrávce 20. kola I. Gambrinus ligy nasadil Karel Jarolím novou útočnou dvojici Kuka-Švancara. Na lavičku náhradníků pak posadil kvarteto Kuchař, T. Došek, Luděk Zelenka, Sankovič. První dva se po I. půli na trávník přece jen dostali, ovšem ani s nimi jsme nepřetrhli černou strahovskou šňůru a už téměř pět měsíců na svém hřišti v lize nevyhráli (naposledy se nám to povedlo v sobotu 14. října 2000 proti SA Brno - 2:1). Baník nastoupil na Strahově v ofenzívně laděné sestavě s Barošem, Prohászkou i Lukešem, který hned v úvodu provětral naši nově složenou slávistickou obranu. Na jeho přihrávku však nikdo z Ostravanů nedosáhl. My jsme pak zahrozili Švancarovou a Müllerovou střelou, k rychlému gólu to však nevedlo. Ve 45. jsme konečně zahrozili moderní akcí - Ulich vysunul do brejku únorovou hvězdu časopisu Fotbal-Sport Kuku, jenže proti němu včas vyběhl ostravský gólman V. Baránek. Hned dvě minuty po pauze se po Sedláčkově centru dostal k odraženému míči Dostálek, i jeho pokusu ale scházely decimetry přesnosti. V 54. to zkusil Dostálek individuálním průnikem, ztroskotal až na Baránkovi. V 65. se neujala ani Kukova hlavička. Nervozita se na rozbahněný trávník s přibývajícím časem vrátila. Zlobili jsme se, že sudí Dvořáček v 70. neodpískal Veselého strčení do Kuky v šestnáctce, vzápětí jsme reklamovali Drozdovo hraní rukou. Jelikož do branky Baníku nepronikla ani rána našeho Exostravana Ličky a hlavička Lukáše Doška a rozhodčí Dvořáček si nevšiml v šestnáctce dalšího strčení Veselého do Kuky, nevyhráli jsme na domácím hřišti ani tentokrát. Na druhé straně náhradník Žůrek po „samostatném nájezdu“ s „pomocí“ Černého naštěstí pouze orazítkoval tyč.

Jak to viděli trenéři
PAVEL ŘEHÁK, asistent našeho trenéra: „Omlouvám trenéra Jarolíma, jemuž zcela odešel hlas a pouze sípe. Nevyhráli jsme, protože jsme nedokázali zužitkovat svou převahu a nevyužili jsme ani své dvě velké šance, které jsme si vypracovali. Bohužel, když se nám podaří udržet čisté konto, nedáme gól ani my...“
JAROSLAV GÜRTLER, trenér Baníku: „Jsem spokojen s naší předvedenou hrou i s výsledkem, i když jsme si nakonec mohli ze Strahova odvézt místo jednoho dokonce tři body. Všechny ošemetné situace vyřešil náš brankář Vít Baránek, vycházeli jsme se zabezpečené obrany a tato taktika nám vyšla. Zejména v první půli jsme Slavii mnoho nedovolili.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články