Zbytečně jsme stříleli z nepřipravených pozic, mrzí trenéra | SK Slavia Praha
Více

Zbytečně jsme stříleli z nepřipravených pozic, mrzí trenéra

Sešívaní podruhé v letošní sezoně nebodovali naplno a z Opavy si vezou pouze bod za remízu 1:1. „Nejednalo se z naší strany o dobrý výkon ani individuálně, ani týmově," říká po utkání trenér Jindřich Trpišovský.

„Celkově byl zápas hodně ovlivněný naším nekvalitním výkonem a tím vyloučením. Opava do utkání vstoupila dobře, měla dvě šance a pak přišla ta červená karta, což určilo ráz zápasu, domácí se více stáhli do bloku. My jsme dobývali, podařilo se nám vstřelit první gól, bohužel jsme ale poté nedali ten druhý, rozdílový. Když se vám něco takového nepovede, může přijít to, co se tentokrát v poslední minutě stalo nám. Já musím říci, že si Opava vyrovnání zasloužila. Za ten výkon, který v panujícím počasí v deseti lidech předvedli, si zaslouží absolutorium. Nejen za bojovnost, ale i za to, že zápas nevzdali ani ve chvílích, kdy jsme byli na balonu a měli velké držení míče. My si zase zasloužíme trest za to, co jsme tady předvedli," má jasno trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní se v zápase snažili o častou střelbu, pokusy slávistů však mnohdy postrádaly na přesnosti. „Byl to jeden ze záměrů v naší přípravě na utkání, chtěli jsme, aby hráči jako Pepa Hušbauer a Nico Stanciu hodně stříleli. Opava brání v hlubokém bloku a otevírají se jí tam nějaké prostory pro střelbu ze střední vzdálenosti, dostali z toho v minulých zápasech pár gólů. Stříleli jsme ale z nepřipravených pozic ve chvílích, kdy jsme hru potřebovali především uklidnit, a zbytečně jsme se tím zbavovali míče. Hlavně v prvním poločase jsme mohli více situací vyřešit tak, jak se nám to povedlo u vstřeleného gólu. Musím souhlasit s tím, že se z naší strany nejednalo o dobrý týmový výkon,” říká trenér sešívaných.

O vítězství slávisté přišli v samotném závěru, když se v nastaveném čase trefil po rychlé akci domácích kapitán Opavy Žídek. „Při gólu soupeře jsme se nechytli na pravé straně, byl tam neobsazený hráč. Celkově byl Tomáš Holeš přetížen, Mick van Buren mu moc nepomohl. Centr, ze kterého branka padla, přišel samozřejmě z levé strany, kde jsme prohráli hlavičkový souboj a odpoutal se nám hráč. Opava už ale měla dvě podobné situace předtím. My jsme si mysleli, že nám ti tři čerství hráči přinesou větší ofenzivní nebezpečí, než jsme měli před jejich střídáním,” vysvětluje Jindřich Trpišovský.

Po zápase s Kluží udělali slávisté v sestavě hned několik změn. „Zdravotní důvody nepustily do zápasu Ibrahima Traorého, Davida Hovorku a Ondřeje Koláře. Honza Bořil chyběl v nominaci spíše z preventivních důvodů. Bude reprezentační pauza a Jaroslav Zelený se navíc v těch minulých utkáních jevil dobře,” objasňuje kouč Slavie.

Sešívaní v týdnu postoupili do základní skupiny Ligy mistrů a ve čtvrtek jim los za soupeře přisoudil hvězdné trio Barcelonu, Dortmund a Inter. „Dělali jsme vše pro to, aby los náš výkon nijak neovlivnil. Realita v Opavě byla ale jiná, já si nepamatuji, kdy jsme naposled podali takhle špatný výkon. Kdyby to skončilo vítězstvím 1:0, budu mluvit stejně, nebylo to od nás kvalitní ani individuálně, ani týmově. Musím říct, že v tomhle zápase nebyl na hřišti jediný hráč, který by se dotkl svého maxima, nebo podal nějaký nadstandardní výkon. Řekl bych, že Opava do zápasu od začátku dobře vstoupila, Zavadil vytvořil dobrou šanci ze standardky a byly tam dvě nebezpečné situace. My jsme poté měli mraky šancí, něco nám pochytal Šrom, ale z těch pozic, které jsme měli, jsme nezakončovali přesně a udrželi jsme soupeře ve hře. Výkon nebyl dobrý běžecky, fotbalově ani mentálně, kazili jsme věci, které normálně nekazíme. Los by to ovlivnit neměl, zdůrazňovali jsme si, že to je poslední zápas před repre pauzou a musíme navázat na to, co jsme dokázali. Řekl bych ale, že jsme se do utkání ani nedostali a nehráli jsme naši hru, na kterou jsme zvyklí,” uzavírá trenér Jindřich Trpišovský. 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články