V neděli od 16:30 venku proti Opavě | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:30 venku proti Opavě

V rámci osmého kola FORTUNA:LIGY nastoupí sešívaní v neděli od půl páté na hřišti Opavy.

V posledním soutěžním zápase před startem reprezentační pauzy zavítají sešívaní v rámci 8. kola FORTUNA:LIGY na půdu Opavy. „Těšíme se hodně, je to zase ligový zápas, hraje se v Opavě, kde je skvělé hřiště a prostředí. Doufám, že bude vyprodáno jako minule, když jsme tam hráli. Je to fotbalový stadion s dobrou atmosférou a hodně se těšíme. Samozřejmě se musíme přeorientovat, protože každý má plnou hlavu Kluže, Dortmundu a Barcelony. Je to těžké po tom losu, musíme se ale přeorientovat, že v neděli se zase hraje o tři body, které potřebujeme do domácí soutěže,” říká trenér Jindřich Trpišovský.

Se slovy kouče Slavie souhlasí i obránce Michal Frydrych. „Musíme zase přepnout na českou ligu a dobře se na zápas připravit. Tři body jsou stejné z jakéhokoliv zápasu a my je potřebujeme. Na Opavu se připravíme co nejlépe, abychom zápas zvládli. Nejsou na tom výsledkově dobře a určitě budou hrát jako o život, tým bude bojovat o přežití, možná i za trenéra. Pro nás to bude hodně těžký zápas. Budou se snažit za každou cenu udělat tři body, na to se ale my ohlížet nebudeme, jedeme tam vyhrát."

Slávisté ve středu uspěli v odvetě play-off Ligy mistrů proti rumunské Kluži a pod dvanácti letech postoupili do základní skupiny nejprestižnější evropské soutěže. Žádné velké oslavy se však nekonaly, hned druhý den sešívané čekal další trénink. „Teď během sezony si nemůžeme dovolit nějaké bujaré oslavy, proběhla večeře i s vedením, pak jsme se ale rozešli domů, museli jsme se připravit na další trénink druhý den. Jsme stále v přípravě a body z Opavy jsou pro nás důležité,” má jasno stoper Slavie.

„Myslím si, že jsme k tomu přistoupili jako vždy. Na druhou stranu, je to samozřejmě výjimečné, nebudu lhát, že žádné oslavy nebyly. Proběhlo to ale jako vždycky, večer jsme si sedli, užili jsme si, pobavili se o tom a normálně druhý den odpoledne jsme měli trénink. Zachovali jsme všechny věci jako je regenerace a trénink pro nezatížené hráče. Normálně trénujeme a poté se přesouváme do Opavy, hráči jsou skvělí. Vědí, že jsme něčeho dosáhli, ale že jsme zároveň zodpovědní za klub i výsledky. Myslím si, že je potřeba skloubit ty věci dohromady a už se normálně chystáme na další zápas,” přitakává i trenér Jindřich Trpišovský.

Slávisty čeká duel na hřišti slezské Opavy, která sice prohrála posledních pět ligových utkání, dle kouče Slavie však nečeká sešívané nic jednoduchého. „Pro ně to bude náročné, do ligy vstoupili dobře, ale teď prohrávají. Na druhou stranu, je to zápas pro ně, v tuhle chvíli od nich nikdo nic nečeká. Když hráli doma se Zlínem, byl to důležitý zápas de facto o šest bodů a hráči byli pod velkým tlakem. Věděli, že musí vyhrát, že jim ty body mohou případně chybět. Teď přijíždíme my, to je pro ně možná jednodušší. O to lepší výkon ale musíme podat, hrát v té kvalitě, kterou umíme, oni určitě budou strašně bojovat. Mají některé velice zkušené a soubojové hráče, ty zápasy u nich jsou velice fyzicky náročné. Minule tam měl velké problémy i Míša Ngadeu, kterého jsme nakonec museli v sedmdesáté minutě střídat,” přibližuje Jindřich Trpišovský.

Trenéra Slavie může těšit alespoň skutečnost, že k nedělnímu utkání bude mít k dispozici téměř kompletní kádr. „Zdravotní stav je dobrý, akorát David Hovorka je jediný otazník, zda se nám stihne dát dohromady. Klobouk dolů, v jakém stavu šel už do toho zápasu s Kluží, hrál s obrovským sebezapřením. Jinak je stav dobrý, hráli jsme ve středu, teď v neděli, pak je repre pauza. Hráče budeme vybírat spíše podle toho, abychom byli v Opavě co nejúspěšnější, budeme brát zřetel na únavu i repre program. Prostor bychom chtěli dát třeba jednomu hráči, který se jevil skvěle například v utkání s Bohemians. Chceme, aby si zahráli kluci, kteří si to opravdu zaslouží,” uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články