Slávisté v reprezentačních výběrech | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v reprezentačních výběrech

Hned sedm hráčů Slavie zasáhlo do duelů Česka proti Anglii a Brazílii. Další slavili postup na ME v dresech mládežnických reprezentací.

Česko

A-tým

Národní tým Česka odehrál dva zápasy. V prvním duelu prohrál v Anglii 0:5, následně v Edenu nestačil na Brazílii v poměru 1:3. Do utkání zasáhlo sedm hráčů Slavie.

Anglie – Česko 0:5 (0:2)

Reprezentace vstoupila do kvalifikace nepovedeným utkáním v Anglii. Celý zápas odehrál před vyprodaným Wembley Tomáš Souček, ve druhém poločase pak přišli do hry ještě Milan Škoda a Lukáš Masopust. 

Utkání před téměř devadesáti tisíci diváky hodnotil Tomáš Souček: „První poločas jsme moc nezachytili, báli jsme se hrát. V druhém poločasu jsme na ně chtěli vlítnout, docela se to i povedlo. Měli jsme nějaké šance, dalo se s nimi hrát. Vytvořili jsme si tak dvě tři dobré příležitosti, bohužel gól jsme nedali," uvedl po zápase Tomáš Souček.

Česko – Brazílie 1:3 (1:0)

Druhé utkání odehrálo Česko v Sinobo Stadium proti Brazílii, se kterou se utkala téměř po 22 letech. Český tým sice po akci Lukáše Masopusta a následném gólu Davida Pavelky vedl po prvním poločase 1:0, nakonec ale hosté utkání otočili a zvítězili 3:1. Tomáš Souček, Vladimír Coufal a Lukáš Masopust odehráli celé utkání. 84 minut také byl na hřišti Jaromír Zmrhal. V 58. minutě naskočil do utkání Ondřej Kúdela, od 69. minuty pak hrál také Alex Král.

Výkonem proti Brazílii zaujal Lukáš Masopust: „Když si člověk proti takovým soupeřů nevěří, tak vůbec nemá cenu, aby hrál. Museli jsme hrát sebevědomě na míči, abychom byli nebezpeční," řekl po utkání Lukáš Masoupust

U21

Lvíčata mají za sebou dvě přípravní utkání ve Španělsku, kde změřila síly s Islandem a Mexikem.

Island U21 – Česko U21 1:1 (0:0)

V prvním utkání odehráli celý zápas Jan Matoušek a Matěj Chaluš.

Mexiko U20 – Česko U21 0:4 (0:1)

Také ve druhém zápase si Matěj Chaluš připsal plnou proci minut, Jan Matoušek hrál 15 minut.

U19

Tým U19 slaví postup na ME U19! Čeští mladíci prošli dále ze skupiny, ve které se utkali s Anglií, Dánskem a Řeckem.

Anglie U19 – Česko U19 4:1 (1:1)

Celý zápas odehrál Michael Hönig, druhou půli také David Macháček.

Dánsko U19 – Česko U19 1:3 (1:0)

Tentokrát hrál David Macháček celé utkání, na závěrečné tři minuty pak přišel do hry Michael Hönig.

Řecko U19 – Česko U19 1:3 (1:1)

Opět odehrál David Macháček plných 90 minut, Michael Hönig pak přišel do hry v 78. minutě.

U18

Turnaj v SAE čekal na další mládežnický výběr Česka. Celek U18 zvítězil ve všech třech duelech a stal se tak vítězem turnaje.

Belgie U18 – Česko U18 0:5 (0:4)

Matěj Vít odehrál 75 minut, Jakub Zeronik pak 67 minut. Daniel Kosek, Lukáš Červ a Tomáš Vincour odehráli poločas. Jakub Zeronik naskočil na závěrečných 23 minut, Tomáš Vlček minut 15.

Anglie U18 – Česko U18 0:1 (0:0)

Tomáš Vlček s Jakubem Markovičem odehráli celý zápas. Lukáš Červ si připsal 86 minut, o deset méně pak Jakub Zeronik. Matěj Vít hrál 62 minut.

Japonsko U18 – Česko U18 1:2 (0:1)

Tomáš Vincour a Daniel Kosek mají na svém kontě celé utkání, Matěj Vít pak 85 minut. Lukáše Červa v 60. minutě nahradil Tomáš Vlček. Poločas pak odehráli
Jakub Markovič a Jakub Zeronik.

U17

Také U17 má za sebou úspěšnou kvalifikaci a zahraje si tak na ME U17. Český tým postupuje z druhého místa ze skupiny s Nizozemskem, Izraelem a Severním Irskem.

Izrael U17 – Česko U17 0:1 (0:0)

Štěpán Starý s Tomášem Hájkem hráli celé utkání, Lukáše Hroníka na poslední minutu nahradil František Matys. Závěrečnou pětiminutovku pak hrál Adam Toula.

Severní Irsko U17 – Česko U17 0:2 (0:0) 

Také jako v zápase s Izraelem, proti Severnímu Irsku odehráli Štěpán Starý a Tomáš Hájek celý zápas. 88 minut hrál Lukáš Hroník, který také svým gólem otevřel skóre zápasu. 26 minut si zahrál také Adam Toula.

Nizozemsko U17 – Česko U17 5:2 (1:1)

Štěpán Starý, František Matys a Adam Toula hráli celé utkání, Tomáš Hájek první poločas. Lukáš Hroník přišel do zápasu na závěrečných 23 minut.

Slovensko

A-tým

Naši východní sousedé mají za sebou dvě utkání kvalifikace na ME 2012. Nejprve na úvod porazili Maďarsko, ve druhém duelu pak podlehli Walesu. Do obou zápasů zasál Miroslav Stoch.

Slovensko – Maďarsko 2:0 (1:0)

Miroslav Stoch přišel do hry na závěrečných 12 minut.

Wales – Slovensko 1:0 (1:0)

Také v druhém duelu přišel do hry z lavičky, odehrál 22 minut.

U21

Dva přípravné zápasy absolvoval slovenský tým do 21 let. Nejprve v přestřelce porazil Řecko, ve druhém zápase nestačil na Norsko U20.

Slovensko U21 – Řecko U21 4:3 (3:2)

Martin Vantruba odchytal proti Řecku celé utkání. Ačkoliv třikrát inkasoval, Slovensko i tak slavilo výhru.

Slovensko U21 – Norsko U21 0:2 (0:2)

Proti Norsku pak odchytal Martin Vantruba první poločas.

Kamerun

A-tým

Africký tým uzavřel kvalifikaci na Africký pohár národů vysokou výhrou 3:0 nad Komory.

Kameru – Komory 3:0 (1:0)

Michael Ngadeu odehrál celý zápas.

Pobřeží slonoviny

A-tým

Také Pobřeží slonoviny završilo úspěšnou kvalifikaci výhrou. Rwandu porazilo 3:0. Ve druhém přípravném zápase, do kterého zasáhl také Simon Deli, pak „Sloni“ přehráli Libérii 1:0.

Pobřeží Slonoviny – Libérie 1:0

Simon Deli nastoupil v základní sestavě a odehrál 48 minut.

Rakousko

U20

Za rakouský výběr do dvaceti let odehrál Jonas Auer proti Norsku 25 minut.

Rakousko U20 – Norsko U20 0:1

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články