Ve středu od 18:30 čtvrtfinále UWCL proti Bayernu | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 18:30 čtvrtfinále UWCL proti Bayernu

​Po zápase proti Seville čeká Sinobo Stadium další velký zápas. Ve středu do Vršovic zavítají fotbalistky Bayernu Mnichov, které se střetnou se slávistkami v rámci UEFA Women’s Champions League.

Slávistky čeká duel s velkým favoritem, týmem, který v německé Frauen-Bundeslize bojuje s Wolfsburgem o ligový titul. Záložnice sešívaných Kateřina Svitková přesto vidí šanci na postup Slavie do další fáze soutěže. „Myslím si, že se přes Bayern dá postoupit, záleží ale na tom, jak budeme hrát ve čtvrtek doma, jak nám pomohou fanoušci. Když se nám podaří proměnit první šanci, dáme první gól, tak můžeme vyhrát,” říká talentovaná fotbalistka.

Právě na úvodní zápas čtvrtfinále, který se bude hrát na Sinobo Stadium, se slávistky hodně těší a věří, že v něm nakročí k historickému postupu do semifinále soutěže. „Diváci jsou tady úžasní a vždy se mi líbí před nimi hrát. Bude to pro mě velký zážitek a věřím, že zde ve středu neprohrajeme,” přibližuje čerstvá držitelka ocenění pro nejlepší fotbalistku České republiky za rok 2018 Kateřina Svitková.

Výhodou pro sešívané fotbalistky může být i to, že s bavorským celkem v nedávné době sehrály dvě přátelská utkání, a mají tak představu o náročnosti nadcházejícího duelu. „Každý zápas s nimi byl úplně jiný, Bayern hodně točí kádr. Nyní to bude opět složité, jedná se o soutěžní utkání, do teď jsme s nimi hrály jen přáteláky. Očekávám, že se budou budou snažit hodně kombinovat a převážnou část zápasu držet balon. Doufám, že tomu zamezíme a budeme hrát alespoň tak, jako jsme se prezentovaly doma proti Wolfsburgu, nebo Lyonu,” doufá Kateřina Svitková při vzpomínce na předchozí dvě účasti Slavie ve čtvrtfinále UEFA Women’s Champions League, ve kterém sešívané fotbalistky vypadly po hrdinských výkonech se dvěma nejlepšími ženskými fotbalovými celky na světě.

Necítí sešívaná záložnice před utkáním s německým gigantem větší tlak na svoji osobu poté, co vyhrála cenu pro fotbalistku roku 2018? „Nemyslím si, že by na mě mělo mít získané ocenění nějaký vliv. Vždy se snažím dát do zápasu maximum a cítím obrovskou zodpovědnost vůči týmu. Ženský fotbal navíc stále není natolik zpopularizovaný, aby mě lidé tolik znali. Rozhodně mě to nijak nesvazuje,” dodává talentovaná záložnice Kateřina Svitková.

První čtvrtfinálové utkání proti Bayernu Mnichov, hrané na Sinobo Stadium, má stanovený čas výkopu na středu v 18:30. Permanentkáři, členové Odboru přátel, Fanklubu a majitelé vstupenky na Baník a Sevillu mají vstup zdarma. Více informací naleznete zde.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články