Fanděte férově! | SK Slavia Praha
Více

Fanděte férově!

Hráči potřebují podporu nejlepších fanoušků v České republice na každém domácím i venkovním zápase, hrajte ale v hledišti fér a podle pravidel!

Naši fanoušci jsou pro tým i klub nesmírně důležití a už mnohokrát díky jejich podpoře tým zvládl otočit nepříznivý výsledek a vyhrát. Vážíme si každého z vás, kteří Slavii podporujete, ale všechny fanoušky zároveň žádáme, aby drželi v hledišti během utkání emoce na uzdě a vyvarovali se chování, za které Slavia pravidelně platí nemalé pokuty jak v domácí lize, tak v evropských pohárech. Jen za letošní sezonu se výše pokut v obou soutěžích vyšplhala na částku téměř 4,5 milionu korun.

Pokuty klub platí mimo jiné i za vhazování předmětů na hrací plochu, kdy kelímky a další předměty už několikrát trefily protihráče anebo rozhodčího, bohužel v některých případech dochází i k zasažení přímo hráčů Slavie. Za opakované vhazování předmětů na plochu hrozí nejen pokuty, ale jako další stupeň trestu i podmíněné a nepodmíněné uzavření sektorů, ze kterých fanoušci předměty na plochu vhazují, a může dojít i k uzavření celého stadionu. Klub byl v podmínce uzavření Tribuny Sever naposledy na podzim 2018, a nyní hrozí, že dojde k opakování tohoto trestu, a to jak v lize, tak v evropských soutěžích. Zároveň upozorňujeme fanoušky, že v případě, kdy budou identifikováni, tak klub může přistoupit k požadavku úhrady pokut po provinivších se jedincích.

Pravidla chování ve slávistickém kotli vyhlásili i fanoušci z Tribuny Sever.

Proto fanděte férově, vyvarujte se, prosím, chování, které poškozuje klub a posléze i hráče, kteří si nemohou užít plné podpory tribun, a stejně tak i fanoušky, kteří nemohou vidět na vlastní oči hrát své hráče v soubojích se špičkovými týmy.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články