Vyválčené vítězství a velká pochvala pro diváky | SK Slavia Praha
Více

Vyválčené vítězství a velká pochvala pro diváky

Slavia urvala tři body v domácím vršovickém derby. „Bylo to neskutečně vyválčené vítězství, pomohli nám lidi. Někdy bylo vidět, že už hráči ani nemohli běžet, ale stadion je k tomu dohnal,“ zdůraznil trenér Trpišovský zásadní roli tribun.

„Hrozně si vítězství ceníme, Bohemka nám nedala nic zadarmo, celoplošně nás napadali, hlavně ve druhém poločase měli výborný pohyb. Byl to vydřený zápas, pomohlo nám, že jsme hráli doma, lidi nás neskutečně celý zápas povzbuzovali, i když se nedařilo. Atmosféra byla skvělá, i když druhý poločas nebyl dobrý a ztráceli jsme půdu pod nohama,“ hodnotil vršovické derby trenér Jindřich Trpišovský.

A pokračoval komentářem průběhu utkání. „Do utkání jsme vstoupili trochu vlažněji, Bohemka byla všude včas. Zbytek poločasu jsme odehráli velmi dobře, v jedné pasáži jsme měli drtivý tlak. Byli jsme přesní, dostali se do provozní teploty a z toho vyplynul i ten gól. Zbytek poločasu jsme odehráli velice dobře. Druhý poločas poznamenalo nedotahování akcí nahoru. Hrálo se strašně nahoru dolů, v čemž měla výhodu Bohemka, která měla čerstvé rychlé hráče. Někteří naši hráči dohrávali na morál, stálo je to hrozně sil. Byl to drama až do konce, byť hosté kromě jedné střely nic neměli. Na začátku skvěle střílel Hašek, kdyby to dal, bylo by to pak složité,“ uvědomoval si.

Jeho tým hnala hlavně fanouškovská podpora. „Bylo to neskutečně vyválčené vítězství, pomohli nám lidi. Někdy bylo vidět, že už hráči ani nemohli běžet, ale stadion je k tomu dohnal. Velká pochvala pro diváky. Věděli, že hráči do toho dávají všechno, a ne vše se podaří, ale nepískali a podpořili je. Moc jim děkujeme, jsme rádi, že jsme to zvládli,“ oddechl si trenér.

Rychlonohá Bohemka trenéra nezaskočila. „Předtuchu jsme měli, vím, jaké si Martin Hašek vybírá hráče a jak pracuje. Čekali jsme, že použijí stejnou strategii jako na Olomouc, že dají nahoru rychlé hráče, rychlejší už být nemůžou. Klobouk dolů před našimi stopery, oba to zvládli skvěle, Míša byl utahaný už o půli, Kudy ho skvěle zajišťoval. Zelený nás zachránil proti Reiterovi, nechápu, jak to stihnul, ale naštěstí jo,“ dodal.

Černou kaňkou na nedělním večeru bylo nucené střídání Stanislava Tecla. „Nic zatím nevíme, pojede teprve na rezonanci. Je to problém s kolenem, podvrtlo se mu. Doufáme, že bude brzy zpět. Má teď skvělou formu.“

Místo Tecla šel do hry Jan Matoušek. „Potvrdil, že v něm dřímá velký potenciál. Musí se jen uklidnit a řešit situace s chladnější hlavou Utkání odpracoval, má výborný výběr místa. Byl to pro něj těžký zápas, na hrotu dřív tolik nehrál, na začátku navíc něco zkazil, tak byl sám pod tlakem. Je u něj vidět náběhovost a extrémní rychlost, těžko se chytá. Myslím, že nastoupí i proti Ústí, bylo to stejně v plánu. Vyhlížíme už i návrat Škody, vrací se i Mešanovič, který už byl na lavičce, aby byl s týmem a pomohla mu zdejší atmosféra,“ přiblížil trenér.

Otazník byl v jeden okamžik u Vladimíra Coufala. „Měl jsem nervy už o poločase, asi osm lidí mi říkalo, že ho musíme sundat, že ho bolí koleno. Viděl jsem, že chce hrozně hrát. Nevím, kde tu energii bere, vypadá výborně, měl trochu problém o poločase po tom podvrtnutí, ale nemohli jsme si střídaní dovolit. Šetřili jsme si to na konec,“ přiblížil.

Důležitým mužem v obraně pak zůstává Michael Ngadeu. „Je to zeď, Iron man. Sedli si s Kúdelou, mají dobrou chemii, Kudy je rychlý a je schopný ho zajistit, když vystupuje. Vyhovuje mu styl, kterým hrajeme, je z něj cítit velká sebedůvěra, pomohlo mu asi i to, že byl kapitán Kamerunu. Pro mě je to komplexní hráč, skvěle vyhodnocuje situace. Když už vystoupí, tak ten míč má. Nechápu, proč někdo říká, že má špatnou rozehrávku, když ji zkazí, pak v těžkém momentu, do kterého by se jiný hráč ani nepustil. Sice říká, že do sedmnácti hrál v útoku a nejradši by byl na hrotu, ale top výkopy podával na stoperu, nemáme v plánu s ním hýbat,“ směje se trenér.

Slavii teď čekají další anglické týdny. „Docházejí nám hráči, je to složité. Domácí pohár, těžký zápas v Ostravě, Petrohrad, Příbram… Je to nemilosrdný program, navíc v poháru není možnost reparátu. Musíme to zvládnout, Ústí má svou kvalitu, nechceme nic podcenit. Někteří hráči dostanou příležitost. Výhodou je, že hrajeme znova doma, pak máme aspoň tři dny mezi tím. Hráči pak mají čas se dát na neděli dohromady. Asi sáhneme i do juniorky nebo mládeže, třeba těch, co už hráli v Nitře,“ naznačil trenér.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články