Výkon se blížil tomu, co chceme doma hrát | SK Slavia Praha
Více

Výkon se blížil tomu, co chceme doma hrát

„Z 90 % převažují pozitiva, máme 9 bodů, dali jsme 10 gólů a měli jsme hodně šancí,“ hodnotí třetí ligové utkání sezony trenér Jindřich Trpišovský.

„Utkání mělo dvě pasáže, do pětašedesáté minuty jsme podali velice kvalitní výkon. Dali jsme dvě branky, vytvořili jsme spoustu šancí. Pak jsme ale ztratili půdu pod nohama, a to i kvůli výbornému výkonu Opavy. Byla tu obrovská vlhkost, bylo to náročné. Jsem rád, že jsme to zvládli – výsledkově i za tři body. I vlastní vinou jsme si způsobili víc problémů. Mrzí mě ten inkasovaný gól. Koledovali jsme si a Opava si ho navíc zasloužila,“ popisoval třetí kolo trenér Jindřich Trpišovský.

Mrzel ho hektičtější konec zápasu. „Měli jsme to dohrát klidněji, neproměnili jsme spoustu šancí, i za stavu 2:0 je soupeř pořád ve hře. Chtěl bych vyzvednout Opavu, mají složité podmínky, ale jsou pracovití, mají výborného trenéra, dobrý charakter, jsou organizovaní, nepříjemní v osobních soubojích, mají velice kompaktní obranu. Budou nepříjemní pro všechny,“ popisoval trenér výkon ligového nováčka.

„Opava celé utkání napadala, my jsme se snažili naopak hru zklidnit, ale poztráceli jsme laciné míče, nedohráli jsme některé situace, a svá přečíslení jsme nedotáhli do gólů. Klíčový moment byl, když odešel Sýkora, soupeř poslal do hry dva čerstvé hráče a získal převahu ve středu pole,“ pokračoval.

V Edenu se při své premiéře gólově představil Peter Olayinka. „Šel do hry za stavu 2:1. Měli jsme v plánu vystřídat ofenzivní hráče, pokud bude stav příznivý. Jejich posty jsou nejnáročnější na běhání, je u nich nejdelší regenerace. Plán byl, že do hry půjdou Baluta, Škoda a Olayinka. Chtěli jsme ho ukázat a postupně zapracovat do týmu, budeme ho potřebovat do dalších zápasů. Potřebujeme, aby se hráči sžívali,“ vysvětloval trenér.

Chválil také Josefa Hušbauera. „Je to klasický tvůrce hry, kterých v lize moc není. Je závislý na hře mužstva a nabídce dalších hráčů. Tým okolo něj šlape, fyzicky je na tom velice dobře. Přibrali jsme druhého kondičního trenéra a dostal osobního a kondičního trenéra, který mu každý den pomáhá v běžecké vybavenosti. Jeho akční rádius je velký, musím ho navíc pochválit za práci do defenzivy, je ve správný čas na správném místě, což souvisí s ochotou běhat,“dodal.

„Výkon se blížil tomu, co bychom chtěli doma hrát. Vážím si toho, že to bylo proti organizované Opavě, je to velice konkurenceschopný tým. Z 90 % převažují pozitiva, máme 9 bodů, dali jsme 10 gólů a měli hodně šancí. Výkony byly velice slušné, ale je pořád na čem pracovat. Panuje spokojenost s přístupem hráčů, výkonností a někdy i produktem, co dovedou vytvořit. Chceme bojovat o každého diváka, jsem rád, že to hráči chápou, někdy to dohráváme i na riziko. Chceme, aby nebezpečných situací bylo co nejvíc. Negativa jsou určitě zranění, s Opavou jsme dostali zbytečný gól, byly tam neproměněné šance. Všechno je to o gólech, jeden nešťastný moment může kormidlo zápasu otočit jinam,“ uvědomuje si.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články