Hlavu vzhůru | SK Slavia Praha
Více

Hlavu vzhůru

Ve středu jsme prohráli, je to fakt a nikdo s tím nic neudělá. Žádný med, zvlášť, když v závěru viselo vyrovnání ve vzduchu. Není ale důvod házet flintu do žita, jsme teprve v polovině.
První poločas nebyl z naší strany nic moc, ze začátku jsme sice byli mírně aktivnější, ale taky nervózní a bez jistoty. Po dvacetiminutovém oťukávání jsme dostali smolný gól, Ríša Dostálek mohl vyrovnat, ale jeho krásnou přízemní střelu brankář hostí zlikvidoval. V závěru půle nás Řekové zle zmáčkli a hráči se probrali, až když po přestávce inkasovali podruhé.
Konečně pak začali jezdit nahoru dolů a dostali soupeře pod tlak. Výsledkem bylo několik šancí a gól Kuky. Místo vyrovnání však přišla pohroma v podobě vyloučení Radka Černého. A protože už jsme nemohli střídat, musel do kisny někdo z pole. Radek si vybral Dostálka a udělal dobře. Náš záložník-srdcař projevil pevné nervy a za mohutného povzbuzování celého Strahova donutil Banise minout branku.
Škoda přeškoda, že jsme nevyužitou příležitost Panathinaikosu nepotrestali. Jestli chceme postoupit, budeme muset v Aténách dát dva góly. Druhý poločas ukázal, že to není nereálné. Když odehrajeme se stejným nasazením celých devadesát minut odvety, tak není nic ztraceno.
Postupujícího ještě neznáme, ale už teď je jasné, že máme skvělé fanoušky. Na středeční galavečer se sjeli z celé republiky, téměř vyprodali stadión a hnali naše chlapce stále vpřed, prohra neprohra. Každou útočnou akci i každý povedený obranný zákrok mužstva ocenili potleskem. Kdykoliv se Richard po 86. dotkl míče, diváci vydechli nadšením. Neopustili svůj tým, i když si asi výsledek představovali trochu jinak.
Pojem ‘slávista’ prostě není prázdný, je to věrnost, styl, tradice, vzpomínka. Sešívaný dres není jen textílie, je to nedílná část fanouška, třeba jako ruka.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články