Bude to složité, ale zbraně neskládáme, říká trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Bude to složité, ale zbraně neskládáme, říká trenér Šilhavý

ZLÍN/LETNÁ - Sešívaní na půdě soupeře opět jen remizovali, a to už počtvrté. Na první příčku tak ztrácejí už 8 bodů. „Zbraně neskládáme, musíme se připravit na zápas s Astanou a před reprezentační přestávkou i na zápas s Brnem,“ říká trenér Šilhavý.
Slavia odjíždí se Zlína s bodem za remízu 1:1. „Spokojení rozhodně nejsme. Venku se nám nedaří, všechny čtyři ligové zápasy jsme zremizovali. Jsou to ztráty, pak je to složité,“ mračil se trenér Jaroslav Šilhavý.

„Zlín má velmi dobré mužstvo, takže jsme věděli, že nás čeká těžký zápas. V prvním poločase byl náš výkon na docela dobré úrovni, byť jsme neměli tolik šancí. Paradoxně ve druhé půli, kdy byl Zlín aktivnější, jsme si šance vytvářeli a nakonec i dali branku,“ popisoval průběh utkání.

Domácí odpověděli z pokutového kopu. „Pak jsme kvůli chybě nechali Zlín vyrovnat na 1:1. Tlačili jsme se dopředu, měli ještě dvě tutové šance a neproměnili jsme je. Ale nechci všechno svádět na neproměněn šance. Nevyhráli jsme a je to špatně,“ má jasno.

Ze hřiště musel po hodině hry Josef Hušbauer. „Důvody byly zdravotní. Nešetřili jsme ho pro Evropskou ligu. Přišel o poločase s tím, že se necítí dobře. Domluvili jsme se, že odehraje ještě patnáct minut a potom střídal,“ objasnil trenér změnu ve středu pole.

Do hry přišel ve druhém střídání útočník Tomáš Necid, který se postavil vedle kapitána Škody. „Byla to fáze zápasu, kdy jsme chtěli dát gól, což se taky podařilo. Zjednodušili jsme ještě víc hru a nakopávali na ně. Dělali obraně problémy. Je škoda, že to hráči za nimi nedokázali dotahovat a ještě zvýšit tlak a vybojovat více šancí. Bohužel jsme se prosadili jen jednou a pak nás naše chyba stála dva body,“ dodal Jaroslav Šilhavý.

Ten po utkání nemyslel ani na rekord 34 ligových zápasů bez porážky. „Řeším to, že jsme nevyhráli. Plzeň nám zase utekla o dva body, bude to hodně složité. Zbraně neskládáme, musíme se připravit na zápas s Astanou a před reprezentační přestávkou i na zápas s Brnem,“ zakončil svůj pozápasový komentář.

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články