PŘEDSTAVENÍ soupeře pro play-off Ligy mistrů: APOEL | SK Slavia Praha
Více

PŘEDSTAVENÍ soupeře pro play-off Ligy mistrů: APOEL

PRAHA - V pátek 4. srpna ve 12:00 se uskutečnil los play-off Ligy mistrů, ve kterém nechyběla díky postupu přes BATE i Slavia. V losu byli sešívaní nenasazení. Vedle Olympiakosu, Kodaně, Celticu a Mariboru jim los určil Apoel Nikosie!

Představení soupeře pro play-off Ligy mistrů:

APOEL FC

Kyperský celek sídlící v hlavním městě Nikósii je s 25 tituly nejúspěšnějším ostrovním celkem. Domácí pohár vyhrál APOEL 20krát, Superpohár 13krát. Na svém kontě má tři účasti ve skupině Ligy mistrů. Největším úspěchem na evropské scéně dosáhl kyperský celek v sezoně 2011-12, když postoupil až do čtvrtfinále Ligy mistrů, kde vypadl s Realem Madrid. V loňské sezoně si zahrál čtvrtfinále Evropské ligy, kde byl vyřazen Anderlechtem.

Domácím stánkem je GSP Stadium s kapacitou 22 859 míst. Stadion byl otevřen v roce 1999. V sezoně 2016-17 byla průměrná návštěva na domácí ligové zápasy 7 126 diváků.

Od roku 2007 působí v kyperském týmu portugalský defenzivní hráč Nuno Morais. Útočník Igor de Camargo je známý z působení ve Stadndardu Lutych a německé Bundesligy. Důležitým článkem byl v uplynulé sezoně argentinský záložník Facundo Bertoglio, který do APOELu přišel z Dynama Kyjev.

Trenérem kyperského celku je od 28. 7. 2017 Georgios Donis. Nový trenér vedl APOEL v odvetném zápase třetího předkola proti FC Viitrolul, zápas skončil výhrou APOELu 4:0.

APOEL se ve druhém předkole utkal s lucemburským Dudelange, díky shodným výhrám 1:0 postoupil do třetí části, kde byl soupeřem rumunský Viitorul. První zápas nedopadl příznivě a APOEL si vezl na Kypr prohru 0:1. V domácí odvetě se v základní hrací době trefil Brazilec Carlao, utkání tak šlo do prodloužení. V něm přidali Giorgios Merkis, Igor de Camargo a Georgios Efrem další trefy a APOEL tak díky výhře 4:0 postoupil do play-off.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články