Neúspěch pod Ještědem | SK Slavia Praha
Více

Neúspěch pod Ještědem

Generálka na předkolo Ligy mistrů našim hráčům nevyšla, když prohráli ve druhém kole Gambrinus ligy v Jablonci. Severočeši si vypracovali v prvním poločase dvoubrankový náskok, který se nám podařilo i přes vyloučení Šuškavčevice snížit. Červená karta deset minut před koncem pro Lukáše Doška však znamenala konec všech nadějí.
Slavia vstoupila i bez zraněného Kuky do zápasu aktivně a prvních dvacet minut měla hru pod kontrolou. V 11. prostrčil Dostálek chytře na Gedeona - ten centroval do vápna a Pavlovi Novotnému chyběly k zakončení pouze centimetry. O tři minuty později zakončoval po přihrávce svého bratra Tomáš Došek, jeho střela si ale cestu za záda Petra Kouby nenašla. Jablonec se v této fázi utkání přiliš neprosazoval a tak gólová akce z 21. přišla jako blesk z čistého nebe: Laštovka obral o míč Gedeona, obtočil se okolo Suchopárka, udělal dva kroky a parádní trefou vymetl pravý roh Černého branky. Po vedoucím gólu vycítil soupeř šanci, naopak naši hráči působili zaraženě a nevýrazně. Druhá pohroma tak na sebe nenechala dlouho čekat, ve 30. si na Weberův centr z levé strany naskočil Petráš a zvýšil na 2:0. Chvíli na to mohl snížit Tomáš Došek, jeho střela ze střední vzdálenosti šla však těsně vedle. Největší šanci spálil ve 35. Zelenka, když neuspěl tváří v tvář Koubovi. Ofenzivu pak ještě posílil Ivo Svoboda, který vystřídal Suchopárka. Místo zkorigování výsledku přišla další studená sprcha: v nastaveném čase prvního poločasu po chybě Sedláčka fauloval Šuškavčevič pronikajícího Vodehnala a uviděl červenou kartu.
Druhá půle začala i přes početní oslabení ideálně. Slávisté ožili, přidali na důrazu a rychlosti. V 53. přebral ve vápně Zelenkovu přihrávku Tomáš Došek a nedal přízemní střelou Koubovi šanci. Po snížení jsme se i v deseti dál tlačili dopředu. Ve snaze vyrovnat se však otevíral prostor pro jablonecké brejky, které naše obrana zastavovala s vypětím sil. Dvě příležitosti promarnil Vodehnal, který se dvakrát ocitl sám před Černým. Srovnat skóre mohl v 68. Lukáš Došek, jehož jedovce scházely centimetry. Stejný hráč se stal ústřední postavou situace v 78., kdy byl po střetu s Laštovkou necitlivě vyloučen. O chvíli později zakončil své sólo úspěšně Barteska a vzal nám tak naději alespoň na bod.

Jak to viděli naši hráči
"Zápas se nám nepovedl, je třeba na něj co nejdřív zapomenout. V devíti se nepříznivý stav otáčí těžko. Mužstvo máme ale kvalitní, ukázalo se to na začátku druhého poločasu. Ve středu nás čeká řecký soupeř, musíme se na něj připravit a podat mnohem lepší výkon," je přesvědčen kapitán Jan Suchopárek. O předkole mluvil i Patrik Gedeon: "Do středy se určitě oklepeme. V neděli to probereme na tréninku a pro vítězství uděláme maximum. Dnes jsme prohráli díky dvou rychlým gólům - při prvním jsem chyboval já. Mohli jsme vyrovnat, ale srazilo nás druhé vyloučení."

Jak to viděl náš trenér
Asistent Miroslav Šafařík neskrýval rozčarování: "Až do gólu Laštovky jsme byli o hodně lepší. Inkasovaná branka námi však hodně otřásla. Obranná činnost byla slabá. V přípravě se to zlepšilo, ale dnes jsem viděl hodně propadů."

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články