Michael Ngadeu mistrem Afriky! | SK Slavia Praha
Více

Michael Ngadeu mistrem Afriky!

LIBREVILLE/GABON - Obrovského úspěchu dosáhl s týmem Kamerunu defenzivní hráč Slavie Michael Ngadeu! Povedenou cestu Kamerunu Africkým pohárem národů završili nezkrotní lvi dnešní finálovou výhrou nad Egyptem a ziskem zlatých medailí!
Michael Ngadeu se stal hned od úvodu turnaje důležitým členem defenzivní řady Kamerunu. V úvodním utkání základní skupiny Kamerun remizoval s Burkinou Faso 1:1. Druhé utkání Michael svým gólem rozhodl, jeho tým i díky němu porazil Guineu-Bissau 2:1. Poslední utkání skupiny s Gabonem skončilo bez branek.

Ve vyřazovací části turnaje byl první překážkou Senegal. V úvodních devadesáti minutách ani v obou prodlouženích diváci branku neviděli, o vítězi tak rozhodl penaltový rozstřel, který Kamerun zvládl. Osud semifinálového utkání si vzal do svých rukou, tedy vlastně spíše nohou, opět Michael. Po standardní situaci se dostal k míči na malém vápně a nekompromisní ranou pod břevno vstřelil postupovou branku. 

Dramatický průběh mělo finálové utkání proti Egyptu. Soupeř ze severu Afriky sice šel v prvním poločase do vedení, Kamerunu se však povedlo v průběhu druhého poločasu vyrovnat a v 88. minutě strhl povedeným gólem Aboubakar vedení na stranu Kamerunu. Slavia tak má ve svém kádru vítěze Afrického poháru národů!


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články