Slavia spouští další část kampaně Spolu jsme silnější | SK Slavia Praha
Více

Slavia spouští další část kampaně Spolu jsme silnější

PRAHA – V pátek se Eden Aréna zahalila do nového kabátu – na stadion přibyla velká plachta s rozpisem zbývajících ligových zápasů Slavie a novým vizuálem kampaně Spolu jsme silnější. Hlavními hrdiny scény jsou Milan Škoda a fanoušci.
Fanoušci nejsou „dvanáctým“ hráčem pouze v hledišti, kde pomáhají fotbalistům k výhře svými hlasivkami. Ve třech scénách, které budou pokračováním kampaně pod jednotným mottem Spolu jsme silnější, se fandové přesunuli na trávník a pomáhají našim hráčům přímo na něm.

Ve scéně, která se od pátku začíná objevovat v médiích a na plachtě na stadionu, je hlavním hrdinou útočník Milan Škoda, kterému pro lepší pozici pro hlavičkování pomáhá osm fanoušků a spoluhráči Lukáš Železník, Levan Kenia a Honza Bořil.

Scéna se fotila na hlavním hřišti v Edenu ve dvou fázích. V té první jsme Milana Škodu umístili na plošinu, na které pak simuloval pohyby jako při hlavičkování. Focení této části trvalo zhruba 50 minut a poté už přišli na řadu fanoušci a další tři hráči A-týmu, kteří vytvořili živou pyramidu. Tři nejzdatnější fanoušci si na ramena posadili Levana Keniu, Lukáše Železníka a ještě jednoho z fanoušků, a nad hlavou drželi figurínu představující Milana Škodu.


Druhá část focení zabrala nejvíce času, i s ohledem na to, že bylo fyzicky náročné držet na ramenou další lidi. Jako problematické se ukázalo dodržení pokynu, aby se nikdo z účastníků nesmál a všichni nasadili zarputilý výraz. V tomto ohledu měli největší problém udržet kamennou tvář Lukáš Železník a Honza Bořil. Po zhruba čtvrthodině focení si všichni zúčastnění museli dát přestávku a poté se opět vrhli do sestavení lidské pyramidy.

„Celé focení bylo fajn, když se objevila výzva pro fanoušky, že se mohou této akce zúčastnit, moc dlouho jsem neváhal. Držel jsem na ramenou dalšího fanouška, bylo to poměrně dost fyzicky náročné, záviděl jsem ostatním, že měli na ramenou hráče, kteří byli přeci jen lehčí,“ podělil se se svými dojmy z focení Roman Popovič. Nadšení z celé akce neskrýval ani další náš věrný fanda Michal Wágner. „Kampaň Spolu jsme silnější je super nápad. Jako fanoušek Slavie jsem si to užil, hlavně když jsem mohl vypomoct hráči, jako je Milan Škoda v hlavičkovém souboji. Určitě bych se chtěl zúčastnit dalšího focení.“

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články