Rudolf Skácel si všechny góly cení stejně | SK Slavia Praha
Více

Rudolf Skácel si všechny góly cení stejně

Na vítězství nad Teplicemi má velký podíl slávistický kapitán Richard Dostálek. Gól sice nedal, ale na dva přihrál – nejprve Adautovi a ve druhém poločase střídajícímu Štěpánu Vachouškovi. „Z obou asistencí mám velkou radost. Myslím, že jsem dnes sehrál nejlepší utkání na jaře,“ pochvaloval si záložník.
Na vítězství nad Teplicemi má velký podíl slávistický kapitán Richard Dostálek. Gól sice nedal, ale na dva přihrál – nejprve Adautovi a ve druhém poločase střídajícímu Štěpánu Vachouškovi. „Z obou asistencí mám velkou radost. Myslím, že jsem dnes sehrál nejlepší utkání na jaře,“ pochvaloval si záložník.

Třetí přesný zásah zařídil po nádherné samostatné akci středopolař Rudolf Skácel, který si udělal celou teplickou obranu. „Gól se vám líbil? Tak to mě pochopitelně těší,“ usmíval se exhradecký fotbalista. „Ale všech svých branek si vážím stejně, tuhle výš nestavím.“

I když Slavia vyhrála o dvě branky, se Severočechy lehkou práci neměla. „Trochu jsme z nich měli respekt, ne snad proto, že tam hrají bývalí slávisté (Rada, Zelenka, Hunal, Horváth, Skála, pozn. aut.) a sparťané, ale kvůli tomu, že jsou na tom dobře v tabulce a mají kvalitní mužstvo,“ svěřil se Dostálek, kterému na předzápasové „hecovací“ esemesky nikdo neodpověděl. „Asi je nedostali nebo měli vypnuté telefony.“

„Obvykle potřebujeme dát první gól, abychom se uklidnili,“ pokračoval Martin Müller. To se sice povedlo, Adauto skóroval těsně před odchodem do šatny, soupeř však po přestávce rychle vyrovnal. „Neuhlídali jsme jednu situaci,“ pokyvoval Müller. „Ale pak jsme to zvládli, dvakrát se trefili a byli v pohodě.“

Přesto nechybělo mnoho a Martin by inzultoval útočníka teplických Luďka Zelenku. Ne snad proto, že by nestíhal zastavovat jeho nájezdy. Zelenka se totiž v jednom souboji ohnal nebezpečně loktem a viděl žlutou kartu. „Chodil do toho jak blázen, mám roztržený ret,“ kroutil hlavou Müller.

Červenobílí se nyní mohou vrhnout do boje o titul - nejbližší pronásledovatele setřásli. „Jestli budu v neděli fandit Synotu proti Spartě? Ani ne, soustředíme se na sebe. Před námi je ještě spousta kol a stát se může všechno,“ říká Rudolf Skácel.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články