Kateřina Svitková Fotbalistkou roku, Milan Škoda pátý! | SK Slavia Praha
Více

Kateřina Svitková Fotbalistkou roku, Milan Škoda pátý!

PRAHA - Velké úspěchy zaznamenala Slavia v anketě Fotbalista roku. Slávistka Kateřina Svitková dokonce mezi ženami zvítězila, Milan Škoda se umístil na skvělém pátém místě!
„Z výhry mám radost, přestože je to individuální ocenění, tak je to především zásluha týmu. Měli jsme jako tým výborný rok a já se s tím svezla, jak jsem odpovídala v první otázce, určitě bych toto ocenění nevyhrála, kdybych kolem sebe neměla tak skvělé spoluhráčky," nechala se slyšet novopečená královna ženského fotbalu.

„Chtěla bych hlavně poděkovat mým spoluhráčkám, kteří tady se mnou nemohou být, protože už jsou v Lyonu a připravují se na středeční čtvrtfinále Ligy mistrů. Věřím, že nám budete všichni fandit. Musím také poděkovat mamce, strejdovi a babičce s dědou," uvedla Kateřina Svitková při slavnostním galavečeru ihned po vyhlášení.

Kateřina Svitková patří mezi klíčové hráčky Slavie, kam přestoupila v létě 2013. Od té doby odehrála v klubu 57 zápasů a vstřelila 52 branek. V minulém roce byla důležitou hráčkou v Lize mistryň, kdy byla u klíčových situací a připsala si pět asistencí. I přes svůj mladý věk hraje již od osmnácti let v A reprezentaci v základní sestavě a vstřelila 8 branek.

Mezi ženami se ze Slavie na skvělém třetím místě umístila ještě Petra Divišová, šestá je Jitka Chlastáková, sedmá Tereza Kožárová a desátá Klára Cahynová.

Velký úspěch zaznamenal také Milan Škoda, který se umístil v mužské anketě na skvělém pátém místě. Moc si pátého místa vážím a chtěl bych poděkovat všem, kteří se na něm podíleli. Spoluhráčům jak ve Slavii, tak v reprezentaci, rodině, přítelkyni, která mě úžasně podporuje, a všem, kteří pro mě hlasovali a těm, kteří se na mé kariéře podílí a podíleli," uvedl pro slavia.cz Milan Škoda, který si v nedělním derby připsal svůj 200. ligový start.

V anketě Talent roku obsadil Tomáš Souček páté místo, Antonín Barák osmé místo a na děleném 19. až 23. místě se umístil Jan Kuchta. Trenér Dušan Uhrin obsadil v kategorii Trenér roku 12. pozici.

Slavia našla při galavečeru vážené zástupce také v reprezentačním výběru z roku 1976, který se stal tehdy vítězem mistrovství Evropy a byl uveden do Síně slávy českého fotbalu. Slavii na pódiu reprezentovali Pavol Biroš a Dušan Herda. Do týmu také patřil František Veselý, který bohužel v roce 2009 zemřel.

Všem slávistům upřímně děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a gratulujeme!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články