Slávistky jsou na místě činu: Čeká je čtvrtfinále Ligy mistrů | SK Slavia Praha
Více

Slávistky jsou na místě činu: Čeká je čtvrtfinále Ligy mistrů

PRAHA/LYON – V pondělí odpoledne nabraly slávistky směr francouzský Lyon, kde je ve středu čeká vrchol sezony v podobě čtvrtfinále Ligy mistryň.
I když byl odlet z Prahy opožděn o více než hodinu a půl, dobrou náladu v týmu slávistických žen to rozhodně nenarušilo. Není ani důvod, vždyť tým okolo kapitánky Blanky Pěničkové čeká ve středu vrchol sezony a pro někoho možná i vrchol kariéry.

Na programu je totiž čtvrtfinále ženské Ligy mistrů proti Olympique Lyon. Francouzský tým je skutečným velkoklubem v ženském fotbale. V letošní Lize mistrů zatím obdržel jeden gól, když v prvním kole vyhrál nad Medyk Konin 6:0 a 3:0, v osmifinále pak nad Atléticem Madrid 3:1 a 6:0. Rozpočet ženského Olympique Lyon je zhruba dvojnásobný než celé Slavie.

S týmem neodcestovaly Diana Bartovičová a Tereza Kožárová, které budou muset první čtvrtfinále vynechat kvůli karetnímu trestu, a zraněná Veronika Pincová. Naopak ve výpravě nechyběla nejnovější posila z Číny Yingjie Hu, na jejímž formálním dokončení příchodu se usilovně pracuje. Ve slávistickém se opět představí také Klára Cahynová, která se vrátila ze svého působení v USA.

Slávistky čeká v úterý týmová porada a následně večerní předzápasový trénink. Středeční utkání začíná na nově postaveném stadionu pro letní mistrovství Evropy s kapacitou šedesát tisíc diváků v 19:00.

Sledujte zpravodajství z Lyonu na klubovém Facebooku nebo Twitteru. Pokud chcete, aby vám neutekla ani chvilka, navštivte přímo facebookovou stránku žen:

V 16:25 přistálo letadlo se slávistkami na letiště v Lyonu.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 21. březen 2016

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články