Dva góly ze standardky? Zbytečné chyby, mrzelo Dušana Uhrina | SK Slavia Praha
Více

Dva góly ze standardky? Zbytečné chyby, mrzelo Dušana Uhrina

GENERALI ARENA/PRAHA - Slavia do derby vstoupila nadějně, nakonec ale tým Dušana Uhrina odjíždí z hřiště svého největšího rivala poražen. „Jsme schopni podat lepší výkon, já s ním nejsem spokojen ani v nejmenším,“ mračil se trenér, kterého mrzely góly ze standardních situací.
„Sparta dnes vyhrála zaslouženě, držela míč na kopačkách, byla více ve hře,“ uznal za počátku svého hodnocení trenér Dušan Uhrin. „My jsme schopni podat lepší výkon, já s ním nejsem spokojen ani v nejmenším,“ hodnotil.

„Vstřelili jsme sice první gól, ale pak jsme přestali hrát v poli. I když jsme si ještě nějaké příležitosti vypracovali, nemohli jsme se dostat do hry. Chtěli jsme hrát aktivně, ale zbytečně jsme dostali dvě branky po standardních situacích. První padla po autovém vhazování, druhá po rohu. Musím pokárat hráče, že nesplnili své povinnosti,“ mračil se trenér.

Slavii nevyšla druhá půle. „Dokud jsme hráli zodpovědně, drželi jsme Spartu od branky, dali jsme gól a oni si nevypracovali stoprocentní šanci. Říkal jsem, že musíme být ve druhé polovině ještě aktivnější. Sparta chtěla vyrovnat, což se jí podařilo. My jsme udělali dvě zbytečné chyby, což se nám normálně nestává. Pak jsme otevřeli hru a dostali jsme třetí branku,“ mrzelo trenéra.

Sešívané v týdnu trápila rozsáhlá marodka. „Postavit tým složité nebylo. Nemocní hráči nicméně naplno netrénovali a měli tréninkový deficit. Na druhou stranu Sparta měla v nohách zápas Evropské ligy. Byla aktivnější a my jsme si s tím nedokázali poradit,“ uznal Dušan Uhrin.

Co Slavii podle něj chybí? „Souhra, mužstvo není dlouho pohromadě. Derby bylo atypické utkání, Sparta je na těžké zápasy zvyklá. My ale chceme hrát poháry a máme šanci, abychom dohnali Liberec. Chybí nám ovšem zdravá jistota. Dnes jsme obdrželi hodně žlutých karet a Sparta jen jednu, tomu jsem se divil. Není to úplně normální a nemám pocit, že bychom je tam chtěli pobít,“ dodal trenér k průběhu utkání.

Na závěr ale došlo i na jednu pozitivní záležitost – Milan Škoda prolomil své trápení. „Jsem rád, že po dlouhé době vstřelil branku. Navíc hrál dobře a vybojoval spoustu těžkých balonů,“ pochválil slávistického forvarda Dušan Uhrin.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články