Proti Teplicím stejně jako na podzim – 3:1! | SK Slavia Praha
Více

Proti Teplicím stejně jako na podzim – 3:1!

Do utkání proti Teplicím vstoupila aktivněji Slavia a převahu si udržela po celých devadesát minut. V základní sestavě chyběl zraněný obránce Lukáš Došek. Nenastoupil ani Štěpán Vachoušek, kterého nahradil Brazilec Adauto. Ten také v nastaveném čase prvního poločasu otevřel skóre. Po přestávce Teplice záhy vyrovnaly záslouhou exslávisty Karla Rady. Červenobílé to ale nerozhodilo, přestáli stoprocentní příležitost Luďka Zelenky a dvakrát udeřili – nejdříve v 64. střídající Štěpán Vachoušek a dvacet minut před koncem Rudolf Skácel. Vítězstvím nad nejbližším pronásledovatelem jsme si vytvořili již desetibodový náskok na třetí příčku.
Do utkání proti Teplicím vstoupila aktivněji Slavia a převahu si udržela po celých devadesát minut. V základní sestavě se neobjevil zraněný obránce Lukáš Došek. Nenastoupil ani Štěpán Vachoušek, kterého nahradil Brazilec Adauto. Ten také v nastaveném čase prvního poločasu otevřel skóre. Po přestávce Teplice záhy vyrovnaly záslouhou exslávisty Karla Rady. Červenobílé to ale nerozhodilo, přestáli stoprocentní příležitost Luďka Zelenky a dvakrát udeřili – nejdříve v 64. střídající Štěpán Vachoušek a dvacet minut před koncem Rudolf Skácel. Vítězstvím nad nejbližším pronásledovatelem jsme si vytvořili již desetibodový náskok na třetí příčku.

„Výhra je důležitá, odskočili jsme na dostatečně velkou vzdálenost. Teď budeme usilovat o nejvyšší pozici,“ uvedl kouč Miroslav Beránek. „Výsledek je zasloužený, byli jsme lepší a vypracovali si i víc šancí. Pustili jsme sice lacinou brankou soupeře do hry, ale nakonec jsme zápas zvládli,“ dodal k průběhu střetnutí.

Trenér Severočechů František Straka si povzdechl nad slabou defenzivní činností svých svěřenců, poznamenanou dvojitým vynuceným střídáním. „Utkání jsme si prohráli sami nepochopitelnými chybami. Navíc jsme selhali v koncovce, Zelenka šel sám na bránu, nedal a vzápětí jsme inkasovali. Protivník byl v šancích důraznější. Za stavu 2:1 pro domácí jsme otevřeli hru, v obraně nám vznikaly díry, čehož Slavia dokáže využít.“

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články