Nominace slávistů do reprezentací | SK Slavia Praha
Více

Nominace slávistů do reprezentací

PRAHA - Řada slávistů v týdnu po derby opustí klub a připojí se k reprezentačním výběrům.
V nominaci reprezentačního áčka tentokrát nefiguruje Milan Škoda, ale dle slov trenéra Pavla Vrby má dveře do národního týmu a na mistrovství Evropy rozhodně otevřené.

V týmu České republiky do 21 let jsou Tomáš Souček a Antonín Barák. U Tomáše Součka trenéři národních týmu řešili také jeho zařazení do A-týmu, ale vzhledem k tomu, že áčko čekají pouze přípravné duely a jednadvacítka má před sebou důležité kvalifikační zápasy, rozhodli se ho ponechat ve výběru Vítězslava Lavičky.

Do reprezentačního výběru se dostal už tradičně i obránce Simon Deli. Slávistického stopera čekají s týmem Pobřeží Slonoviny dva kvalifikační zápasy se Sudánem. 25. března se hraje v Abidjanu, odveta je na programu 29. března v sudánském Kharortoumu.

Slovenský výběr do 21 let bude reprezentovat Jaroslav Mihalík. Slováci se představí ve dvou zápasech. 23. března v Senici v rámci Challenge Trophy s Estonskem do 23 let, 29. března je na programu kvalifikační duel s Tureckem.

Velký úspěch zaznamenal také Muris Mešanovič, který se poprvé v kariéře objevil v nominaci bosenského A-týmu. Zatím figuruje mezi náhradníky, ale brzká nominace do užšího kádru je pro něj velkou motivací.

Z A-týmu se do reprezentačního výběru ČR U19 dostal ještě Jan Kuchta, kterého tak čeká elitní fáze kvalifikace o ME. Výběr Pavla Malury se v Rakousku utká postupně s Rumunskem (24. března), Slovenskem (26. března) a domácím Rakouskem (29. března).

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články