Béčko vstoupilo do jara vítězstvím | SK Slavia Praha
Více

Béčko vstoupilo do jara vítězstvím

V jarní premiéře v ČFL porazila naše juniorka druhý Milín 3:0.
První půle byla poměrně vyrovnaná, i když ze začátku si o něco lépe počínali hosté. Nebezpečná hlavička Koutníka po centru Gabriela, ani dalekonosné pokusy v podání Majera a již zmiňovaného Koutníka však v síti neskončily. Zhruba ve 30. minutě převzali otěže do svých rukou slávisté a ve 34. se dostali do vedení. Po dlouhém autu do vápna se míč odrazil ke Kalivodovi a ten prudkou ránou z dvaceti metrů prostřelil hostující obránce i gólmana Pecku. Ve 42. předvedli naši hráči rychlou akci po levé straně. Přes Kounovského s Kalivodou se balón dostal k Bálkovi, ale náš záložník byl už trochu z úhlu, a tak se jeho střela odrazila od tyče. Podobnou příležitost jsme měli ještě krátce před odchodem do kabin. Před Hašlerem odkopl míč do zámezí na poslední chvíli jeden ze soupeřových beků.

Ve druhém poločase milínští polevili v bojovnosti a fotbalisté naší juniorky si tak začali vytvářet více brankových příležitostí. Již po dvou minutách hry se mohl po Kounovského centru zapsat do statistiky střelců Bálek, prudký míč však netrefil. Ve 59. se už skóre měnilo. Z šestnácti metrů tvrdě vystřelil Stibůrek. Jeho ránu vyrazil Pecka pouze k našemu Hašlerovi, který před brankou našel volného Kounovského a ten vstřelil náš druhý gól. V 67. jsme založili rychlý protiútok. Dubský prodloužil na Kalivodu, mladý útočník se postupně prosmýkl kolem dvou obránců a pečetil tak výhru na 3:0. Ze strany Milína stojí za zmínku přetažený centr Janoty, jenž lízl vnější stranu spojnice, a také dobrá střelecká příležitost Majera v závěru střetnutí. Ani tentokrát soupeř neuspěl - přestřelil.

„Utkání pro nás bylo velmi důležité. Navíc jsme hráli s protivníkem, proti kterému se nám v minulosti příliš nedařilo. O to více si cením výsledku i předvedené hry,“ uvedl kouč Luděk Klusáček. V podobném duchu jako náš trenér mluvil i navrátilec z Dolních Kounic David Kalivoda, jenž se na vítězství podílel dvěma brankami. „Na toto střetnutí jsme se připravovali celý týden, šlo o hodně,“ připomněl starosti se záchranou. „Byl to boj, ale myslím si, že se nám zápas i přes těžký terén povedl. Snad i díky poměrně rychlému prvnímu gólu.“

Slavia B – Milín 3:0 (1:0)
Branky: 34. a 67. Kalivoda, 59. Kounovský
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Milan Zachariáš, Novotný, Martin Zachariáš – Bálek (65. Herda), Stibůrek, Dubský, Kounovský – Hašler (85. Knobloch), Kalivoda (78. Lexa)
Sestava Mílínu: Pecka – Špinar – Pacovský, Klička, Pastyrik – Susko, Koutník, Janota, Mraček (66. Varadín) – Gabriel (74. Kuchař), Majer ŽK: Hašler
Diváků: 130

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články