Chyběl nám druhý gól, abychom se zklidnili, měl jasno Čuhel | SK Slavia Praha
Více

Chyběl nám druhý gól, abychom se zklidnili, měl jasno Čuhel

EDEN ARENA/PRAHA - Petr Čuhel dnes vedl místo Dušana Uhrina sešívané v zápase proti Zlínu a z finálního výsledku byl rozpačitý. Těšily ho body a úvod utkání, s jeho zbytkem už spokojený nebyl. „Chyběl nám druhý gól, abychom se zklidnili,“ má jasno.
Trenér Dušan Uhrin si odpykával svůj dvouzápasový trest a tak sešívané ze střídačky koučoval asistent Petr Čuhel. A jeho pocity ze zápasu byly rozporuplné. „Myslím si, že jsme do utkání vstoupili slušně, mimo gólu jsme si vytvořili 2 nebo 3 šance, které jsme ale neproměnili. Ve druhém poločase už jsme ale nakopávali míče a nechali Zlín hrát na brejky,“ popsal vývoj utkání.

Výsledek ho sice potěšil, výkon už tolik ne. „Spokojenost panuje s výkonem v první půli a s tím, že jsme získali 3 body. Jinak k ní máme daleko,“ dodal. Hlavního trenéra Dušana Uhrina měl nablízku. „Dušan seděl v dosahu, takže jsme se normálně domlouvali,“ prozradil Čuhel.

Slavia nastoupila poprvé na jaře bez dvou útočníků, na hrotu stál osamocený Milan Škoda. Změnu rozestavení ale jako příčinu zhoršeného výkonu neviděl. „V první půli nám vycházelo, co jsme si předsevzali, vytvořili jsme si dobré akce. Rozestavení mělo to opodstatnění. I v přípravě jsme takhle hráli. Náš výkon se nezvedl, ani když jsme hráli na dva útočníky, nedostali jsme se k tomu,“ upřesnil asistent trenéra.

Levan Kenia navíc druhého útočníka nahrazoval. „Levan Kenia je vyloženě útočný hráč, který nemohl zatím na jaře hrát kvůli trestu. Nastoupil poprvé v Boleslavi, kde zvedl hru celého týmu. Nehráli jsme dnes úplně na jednoho útočníka. Levan nastřelil břevno, vytvořil spoustu akcí a plnil úkoly zadané úkoly. Do druhé půle jsme o toho upustili,“ netěšilo ho.

Sešívaní nedokázali udržet tlak. „ Pak jsme se ale sami dostali pod tlak. Začali jsme být nervózní. Nebylo to rozestavením ale kvalitou hry. Hráči neměli jiné úkoly než normálně, nesmíme pouštět soupeře do brejku. Musíme dostupovat, ulehčovali jsme si to,“ mračil se.

Slávisty na jaře trápí koncovka. „Připravila nás o body v Jihlavě. Vývoj utkání v Boleslavi jsme si také nepředstavovali, jaký byl. Ke konci jsme si šance vytvořili, ale neproměnili jsme je,“ ohlédl se za předchozími duely.

Stejně jako tým se navíc trápí jeho nejlepší podzimní střelec Milan Škoda. „Není to věc jednoho hráče, někdo se chvíli trápí. Věřím, že to Milan co nejdřív protrhne,“ dodal Čuhel na adresu slávistického útočníka. „Komunikujeme každým hráčem, děláme vše pro to, aby se dostal do formy, ale není to jen Milan. Chceme, aby celé mužstvo hrálo dobře,“ říká. Sešívaným se alespoň vrátil uzdravený kapitán Martin Latka. „Hrál po dlouhé době, ze začátku na něm byla vidět nerozehranost, ale odvedl solidní výkon,“ potěšilo Čuhela.

Za útočníky naštěstí opět doma zaskočil Tomáš Souček, který utkání rozhodl. „Tomáš je defenzivní záložník a prosadil se ze standardky. Chybí nám hlavně góly ze hry. Musíme tvrdě pracovat a začneme dávat,“ věří.

Zlín navíc nebyl snadným soupeřem. „Zlín měl obrovskou motivaci bojovat, navíc žádný zápas není jednoduchý. Nám dnes chyběl zejména druhý gól, abychom se zklidnili. Je na nás velký tlak, abychom měli co nejlepší výsledky. Chtěli jsme napravit utkání s Boleslaví a hráči měli velkou motivaci, proto na ně asi padla nervozita,“ objasnil Petr Čuhel.

Fanoušci ke konci na slávisty i pískali. „ I dnes nás povzbuzovali, ale ke konci jsme předváděli snadné ztráty míče. Fanoušci chtěli góly, nedivím se jim. Doufám, že se do příště zlepšíme a přesvědčíme je,“ zakončil Petr Čuhel tiskovou konferenci.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články