Odpovědi vedení | SK Slavia Praha
Více

Odpovědi vedení

Vedení klubu děkuje za dotazy a vzkazy fanoušků položené v diskusním fóru. Přečtěte si odpovědi.
Vedení klubu děkuje za dotazy a vzkazy fanoušků položené v diskusním fóru. Přečtěte si odpovědi.

Proč nepřišel Petr Voříšek?
S Teplicemi jsme se nedohodli na výši odstupného. I Slavia má nějaký limit, za který jednotlivé hráče kupuje. V tomto případě jsme nemohli cenu akceptovat.

Proč jste prodali Tomáše Kuchaře? Jaké bylo odstupné?
Tomáš Kuchař hrál ve Slavii šest let. I když měl skvělé zápasy, nepodařilo se mu stabilně zabydlet v základní sestavě a na vlastní žádost dostal souhlas k přestupu. Odstupné činilo 250 tisíc EURO.

Považujete Matěje Krajčíka za dostatečnou náhradu za Kuchaře?
Matek Krajčík nepřišel jako náhrada za Kuchaře, ale jako perspektivní hráč, který by se měl prosadit svými rychlostními předpoklady a tvrdou střelou.

Kolik stál Matěj Krajčík?
Čtyři milióny korun.

Jak vypadá spolupráce s ostatními kluby, které patří Enicu?
Samozřejmě sledujeme, kteří hráči se pohybují v ostatních klubech spadající do Enic Group, ale každý klub působí ve skupině samostatně.

Uvažuje se o koupi Koubského ze Zlína?
Koubský je jeden z kvalitních obránců hrající českou ligu a člen reprezentačního kádru. Samozřejmě bude záležet i na ceně hráče, ale domníváme se, že naši mladí obránci, např. Kratochvíl, Šilhavý či Nachtman, budou mít v krátké době srovnatelnou úroveň.

Přijde Filip Klapka z Hradce Králové?
Klapka je jeden z hráčů, kteří jsou v hledáčku Slavie. Pilně ho sledujeme, jednání jsou na počátku.

Přijde Martin Latka z Budějovic? Kdy?
Přijde stejně jako Pavel Fořt k 1.7.2003.

Na jaký post hledáte zmiňovaného Brazilce?
Hledáme ofenzivního fotbalistu.

Kdy Brazilec přijde?
Záleží na dohodě a letním pohybu hráčů.

Jak je to s Lumírem Sedláčkem a ostatními? Jsou ještě hráči Slavie?
Z našeho kádru odešli v létě nebo zimě na hostování a jsou stále našimi hráči:
Lumír Sedláček, Ivo Svoboda – Č. Budějovice,
Petr Švancara – Opava,
Jakub Mejzlík, Martin Slavík – Pardubice.

Uvažuje se o prodeji bratří Doškových?
Stejně jako se nám v zimě podařilo udržet hráčský kádr pohromadě, budeme se snažit o jeho udržení i v letním období. Vše bude záležet na nabídce, nechceme hráče prodávat pod cenou. Samozřejmě bude také záležet na tom, jak dopadne současný ligový ročník.

Budete jednat s Patrikem Bergrem o příchodu do klubu, až skončí v Liverpoolu?
Zatím jsme o tom neuvažovali.

Jak jsou vybírány potenciální posily?
Hráči, kteří přicházejí do Slavie, by měli být velmi perspektivní, aby se v budoucnu mohli stát členy základní jedenáctky. Nebo doplňujeme fotbalisty na jednotlivé posty při odchodu stávajících hráčů.

Proč kupujete hráče až na závěr přestupního období?
Rádi bychom realizovali přestupy již před začátkem přípravného období, ale jednání neprobíhají vždy jednoduše, a proto někdy dochází k dohodě až v závěru přestupního období. Na druhé straně, viz přestupy Fořta a Latky, se nám vytipované fotbalisty daří získávat i dlouho předem.

Kolik dorostenců má odhadem šanci zahrát si v budoucnosti ligu (nejen ve Slavii)?
Již v dorostu hrají hráči, kteří mají šanci nastoupit v lize. Takže většina.

Nenastane po sezóně rozprodej týmu? Bude se nějak brát v potaz případné předkolo LM?
Tuto otázku jsme již zodpověděli v dotazu ohledně prodeje bratří Došků.

Jakou budoucnost má Matúš Kozáčik?
Matúš Kozáčik je momentálně třetím gólmanem Slavie. Jeho výkony na turnaji ve Viareggiu a nominace ve slovenské reprezentační dvacítce na mistrovství světa jsou jasným dokladem, že je to brankář s možností prosadit se na nejvyšší úrovni.

Má ještě Honza Suchopárek na první ligu?
Jan Suchopárek je členem A-mužstva a jeho působení v kabině a tréninková morálka mu dává všechny předpoklady, aby nám v lize v některých zápasech pomohl.

Jaká je situace ohledně nového stadiónu?
Společně s architektonickým ateliérem OMNICRON-K pracujeme na projektu k získání stavebního povolení. Před dokončením je projekt pro demoliční výměr na místě stávajícího stadiónu v Edenu. Žádost o demoliční výměr bude podána do 15. března 2003 na příslušný stavební úřad. Současně vedeme intenzivní jednání o finančním krytí výstavby nového stadiónu. Jedná se o složitou záležitost i vzhledem k tomu, že nelze předpokládat výraznou finanční podporu z municipálních zdrojů – tak jak je tomu zvykem při realizaci obecně prospěšných projektů v západní Evropě. Pochopte prosím, že dokud nebudou jednání uzavřena, není možné zveřejňovat podrobnější informace.

Jaké je vaše stanovisko k výrokům Vlastimila Košťála o Slavii?
V poslední době se v některých médiích cyklicky objevují různé nepodložené informace o našem klubu. Po skončení podzimní části sezóny jsme se například mohli dočíst o chystaném rozprodeji kádru. Se stejnou intenzitou se psalo o údajném prodeji Slavie. Žádná z těchto fám se nepotvrdila a totéž platí o výrocích pana Košťála, který je ostatně - „by the way“ - popřel.
Realitou je, že evropský fotbalový trh prochází ekonomickou krizí. Přesto jsme udrželi současný tým pohromadě a upřednostnili tak sportovní úspěchy před ekonomicky méně riskantní strategií, tj. prodejem hráčů. Vyjádřili jsme tak maximální důvěru práci Miroslava Beránka.

Nebylo by možné utírat sedačky od prachu den před utkáním?
Před každým domácím zápasem předáváme pracovníkům sportovního areálu Strahov přesný seznam sedaček, které je třeba vyčistit. Děje se tak v den utkání. Provedení se snažíme kontrolovat. Narazíte-li přesto na neuklizené sedačky, napište na e-mail slavia@slavia.cz.

Co si Slavia myslí o prodeji fotbalistů na východ?
Cílem Slavie je v první řadě sportovní úspěch, proto jsme se rozhodli podstoupit určité ekonomické riziko a udržet stávající kvalitní kádr pohromadě. Lukrativní nabídky z východu pro hráče i trenéry jsme proto odmítli.

Jak vypadá spolupráce s odbočkami?
S odbočkami FO-OP se snažíme v rámci možností maximálně spolupracovat, současně však pokračujeme v přípravách vzniku Fan Clubu (pracovní název), po němž je v současnosti velká poptávka od fanoušků z celé české republiky. Obecně však platí, že v budoucnu chceme spolupracovat s tradičními i nově vzniklými subjekty, které budou sdružovat příznivce slávistického fotbalu.

Co si myslíte o začátcích zápasů v 16,00 hodin?
Začátky v 16,00 ve všední den jsou samozřejmě velmi nevhodné. Dobře víme, že pro velkou část fanoušků jsou zápasy hrané v tento termín nedostupné a jejich podpora nám citelně schází. Na druhou stranu s tím ale nemůžeme vůbec nic dělat. Podle smlouvy uzavřené mezi ČMFS a vysílateli jsou to televize, které mají rozhodující slovo pro určení termínu a času výkopu utkání. Pokud jsme vybráni na pondělní termín v 16,00, musíme se podřídit.

Nemohl by hlasatel reagovat na rasistické pokřiky fanoušků během utkání?
Mohl. A pokud k něčemu takovému dojde, dokonce tak činí. Bohužel, účinnost podobných upozornění je velmi nízká. Slavia se připojuje k protirasistickému programu, který vyhlásila UEFA. Věříme, že s podporou všech fanoušků se situace na stadionech v souvislosti s rasistickými projevy zlepší.

Nemohla by se na Strahov umístit velkoplošná obrazovka?
To je otázka spíš pro majitele stadionu. S velkoplošnou obrazovkou se setkáte zřejmě až na novém stadionu v Edenu.

Neuvažujete o velkých vlajkách při nástupu týmů na plochu?
Při jednom s podzimních utkání jsme něco podobného ve spolupráci fanoušky už zkusili a rádi budeme pokračovat. Třeba i v tomto případě vidíme velký prostor pro iniciativu našich příznivců, kterou vítáme.

Jak hodnotíte dosavadní působení moderátora na ploše?
Přínos moderátora na ploše zatím hodnotíme kladně. Zejména v pohárových zápasech, kdy návštěvnost stadionu překročila obvyklá ligová čísla, pomohl podle našeho názoru vytvořit znamenitou atmosféru, ze které se mohli těšit hráči i fanoušci. Výkony obou moderátorů, se kterými spolupracujeme, prošly v průběhu podzimu určitým vývojem a vcelku se blíží našim původním představám.

Jak to vypadá s novou hymnou?
Skladbu, která by mohla mít ambice stát se novou hymnou Slavie, bychom vám rádi předložili k posouzení v průběhu jarní části sezóny.

Na vaše otázky odpovídali generální ředitel Vladimír Leška, manažer pro komunikaci Jiří Vrba, provozní ředitel Jan Jakubec, ředitel marketingu Karel Mařík a manažer A-mužstva Josef Jinoch.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články