Z Jablonce bod | SK Slavia Praha
Více

Z Jablonce bod

Souboj s Jabloncem skončil stejně jako na podzim – po remíze 1:1 se oba celky rozešly smírně. V první půli kralovali na trávníku domácí, slávistům však přálo štěstí. Po Vodehnalově hlavičce nás zachránilo břevno, Majsnaiarovu střelu zastavila tyč. Další nebezpečné závary vyřešil gólman Michal Václavík, jenž nahradil nemocného Radka Černého. Trenér Miroslav Beránek se už po půlhodině rozhodl pro střídání. Odchod Lukáše Doška vyvolal změny v našem rozestavení, Radek Bejbl se přesunul na pravou stranu obrany, kudy Severočeši předtím snadno pronikali, levou zaujal Skácel, na jehož místo v záloze se stáhl Vachoušek. Čerstvý Adauto nastoupil v útoku vedle Tomáše Doška. Nedlouho po přestávce se však po Vodehnalově střele ujali vedení zelenobílí. Vyrovnáno bylo vzápětí, přesnou trefu zaznamenal Karel Piták. Branka slávisty povzbudila, přidali na důrazu a zpřesnili hru. Další vyloženou příležitost si ani v nastaveném čase, kdy si vynutili tlak, nevypracovali, a tak se body dělily. <br> „Remíza je nejspíš zasloužená. Viděli jsme zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme přestáli šance Jablonce, po přestávce jsme s trochou štěstí mohli utkání zvrátit ve svůj prospěch...“
Souboj s Jabloncem skončil stejně jako na podzim – po remíze 1:1 se oba celky rozešly smírně. V první půli kralovali na trávníku domácí, slávistům však přálo štěstí. Po Vodehnalově hlavičce nás zachránilo břevno, Majsnaiarovu střelu zastavila tyč. Další nebezpečné závary vyřešil gólman Michal Václavík, jenž nahradil nemocného Radka Černého. Trenér Miroslav Beránek se už po půlhodině rozhodl pro střídání. Odchod Lukáše Doška vyvolal změny v našem rozestavení, Radek Bejbl se přesunul na pravou stranu obrany, kudy Severočeši předtím snadno pronikali, levou zaujal Skácel, na jehož místo v záloze se stáhl Vachoušek. Čerstvý Adauto nastoupil v útoku vedle Tomáše Doška. Nedlouho po přestávce se však po Vodehnalově střele ujali vedení zelenobílí. Vyrovnáno bylo vzápětí, přesnou trefu zaznamenal Karel Piták. Branka slávisty povzbudila, přidali na důrazu a zpřesnili hru. Další vyloženou příležitost si ani v nastaveném čase, kdy si vynutili tlak, nevypracovali, a tak se body dělily.

„Remíza je nejspíš zasloužená. Viděli jsme zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme přestáli šance Jablonce, po přestávce jsme s trochou štěstí mohli utkání zvrátit ve svůj prospěch,“ uvedl na tiskové konferenci Miroslav Beránek. Domácí kouč Vlastimil Palička s hodnocením svého kolegy souhlasil. „Ale mrzí mě, že se mi v průběhu střetnutí zranili tři defenzivní hráči. Musel jsem je střídat a na trávník se tak nedostali ofenzivní fotbalisté, kteří by nám mohli zajistit vítězství,“ dodal.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články