Nevyhrávat doma? To už bylo trapné, usmíval se trenér Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Nevyhrávat doma? To už bylo trapné, usmíval se trenér Uhrin

PRAHA/EDEN ARENA - Sešívaní deklarovali, že dnes musí získat tři body stůj co stůj. To se jim také podařilo, zasloužené vítězství přinesly trefy Škody a Pitáka. A Dušan Uhrin si premiérově ozkoušel pozápasovou děkovačku. „Poprvé jsem za fanoušky šel, myslím, že se jim hra musí líbit. Hráči bojují, utkání mají náboj,“ říká trenér Slavie.
„Jsme rádi, že jsme doma po dlouhé době konečně vyhráli, už to bylo trapné. Dnes jsme si navíc zasloužili vyhrát, hrálo se prakticky na jednu branku a vytvořili jsme si hodně šancí, škoda, že jsme jich víc neproměnili,“ načal své pozápasové hodnocení trenér Dušan Uhrin. „V zápase jsme udělali asi jen dvě chyby, při té první nás v prvním poločase podržel Martin Berkovec, při té ve druhé půli už to nestihl,“ okomentoval gól soupeře trenér.

Těšil ho i předvedený výkon týmu. „Bylo cítit, že chceme vyhrát, dodržovali jsme, co jsme si stanovili, kombinovali jsme, byli jsme trpěliví. Ještě nejsme na kombinační hru úplně připraveni a v některých útočných fázích děláme chyby,“ poukázal na slabiny.

Slavia střílela vydatně, míč ale v brance skončil pouze dvakrát. „Vytvořili jsme si hodně šancí a mohli jsme rozhodnout už dřív. Jen Škoda sám jich měl více. U té neproměněné v závěru zápasu jsem pod takovým tlakem nebyl. Pořád jsme vedli a já věřil, že to dotáhneme do vítězného konce,“ prozradil Uhrin.

Premiérově si také v Edenu vyzkoušel děkovačku. „Poprvé jsem za fanoušky šel, myslím, že se jim hra musí líbit. Hráči bojují, utkání mají náboj, i s Bohemkou jsme sice prohrávali, ale byli jsme jasně lepší a zvládli jsme to dorovnat. O atmosféře doma ani nemluvím, skandují celých devadesát minut a ženou hráče, jezdí s námi i ven,“ těší trenéra podpora.

Ví, že pro hráče je občas domácí prostředí zavazující, přesto považuje domácí vítězství za klíčová. „Raději bych doma vyhrával a venku remizoval, než tu ztrácel body. Tady hrajete pro víc lidí, chceme mít plný stadion a hráči si na to musí zvyknout. Doma je na ně větší tlak, musejí být zodpovědnější. Dnešní utkání se venkovním nevymykalo, tady jsme víc kombinovali,“ popsal hru svého týmu.

Slavii čeká v posledním kole důležité utkání v Liberci. „Bude to těžký zápas. Každé utkání důležité v boji o příčku, která zajišťuje evropský pohár, očekávám velice těžké a náročné. Zatím ale nechci hodnotit naše umístění. Vím, že jsme pátí, ale na tabulku se podívám pořádně až po konci podzimu a zhodnotím náš výkon. Doma jsme měli dělat lepší výsledky a ty body nám chybí,“ dodává po patnácti kolech.

Chybět mu ale opět budou zkušené opory týmu. „Martin Latka ještě není v pořádku a nemyslím, že nastoupí. To nevidím ani u Štohanzla. Už byl celkem připravený, ale zase zraněné koleno cítil při tréninku. Michal Švec si natáhl zadní sval, takže zápas asi také vynechá. Všichni trénují individuálně. Potřebuji, aby se dal Švec dohromady, dnes jsme neměli obránce na střídání,“ netěšilo Uhrina.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články