Dětský domov cup 2015 spěje do finále | SK Slavia Praha
Více

Dětský domov cup 2015 spěje do finále

PRAHA - Už podvanácté se letos na jaře koná fotbalový turnaj dětských domovů. Letošního ročníku se zúčastnilo téměř padesát družstev, které v šesti kvalifikacích bojovali o červnové finále. Čtvrtá z nich se odehrála na Slavii a hráče podpořili například Michal Švec, Jan Mikula a Standa Vlček.
Téměř padesát týmů z dětských domovů z celé republiky letos bojuje, pod patronátem týmu fotbalových reprezentantů do 21 let, „O pohár českých fotbalových lvíčat“. Šest kvalifikačních turnajů se odehrálo na hřištích týmů Synot ligy: FC Baník Ostrava, FC Viktoria Plzeň, FK Teplice, SK Slavia Praha, FC Zbrojovka Brno a FK Baumit Jablonec.

Čtvrtá z kvalifikací na dvanáctý ročník fotbalového turnaje dětských domovů se odehrála na Slavii, kde o pohár českých fotbalových lvíčat bojovalo v tréninkovém areálu SK Slavia Praha, sedm týmů z dětských domovů: Býchory, Klánovice, Nová Ves u Chotěboře, Sedlec, Nymburk, Pyšely, Karlovy Vary a Ostrov. Zápasy řídili mimořádní rozhodčí Zdeněk Buřil, Jiří Polena a bývalý mezinárodní rozhodčí FIFA, pan Ivan Grégr. Po vyrovnaných zápasech si vítězství nakonec vybojoval dětský domov Klánovice, když ve finále porazil Býchory. Oba týmy mají jistotu postupu do Národního finále, které se odehraje 13. června v Praze na Strahově za účasti fotbalistů reprezentačního týmu ČR U21.

Při slavnostním vyhlášením výsledků třetí kvalifikační skupiny, předali jménem klubu a fotbalistů SK Slavia Praha dětem ceny, poháry a medaile Stanislav Vlček, Michal Švec, Jan Mikula, Miroslav Beránek, Denisa Viková a Petr Karoch. A jménem partnerů turnaje Jan Jaroš z Pro Footballu a Martin Macháček za Crocodille.

Výsledky kvalifikace SK SLAVIA PRAHA 19. 05. 2015

1. Klánovice postup do finále
2. Býchory postup do finále
3. – 7. Sedlec, Nová Ves u Chotěboře, Nymburk, Karlovy Vary a Ostrov, Pyšely

Dětský domov cup 2015 „O pohár českých fotbalových lvíčat“ se koná pod záštitou Fotbalové asociace České republiky, policejního prezidenta brig. gen. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého a primátorky Mgr. Adriany Krnáčové, MBA. Oficiálním dopravcem jsou České dráhy.

KVALIFIKAČNÍ TURNAJE:
29. 4. FC Baník Ostrava
13. 5. FC Viktoria Plzeň
14. 5. FK Teplice
19. 5. SK Slavia Praha
20. 5. FC Zbrojovka Brno
21. 5. FK Baumit Jablonec

NÁRODNÍ FINÁLE:
13. červen 2015 AC Sparta Praha

V roce 2015 hrají O pohár českých fotbalových lvíčat, dětské domovy:
Budkov, Býchory, Čeladná, Česká Kamenice, Dlažkovice, Dolní Lánov, Dolní Počernice, Hora Sv. Kateřiny, Horní Slavkov, Jablonec n. Nisou, Karlovy Vary a Ostrov, Karviná, Kašperské Hory, Klánovice, Krompach, Lipník nad Bečvou, Lipová u Šluknova, Mariánské Lázně, Mašťov, Místo, Mikulov, Nepomuk, Nová Ves u Chotěboře, Nymburk, Ostrava Hrabová, Ostrava Slezská, Ostrava Vizina, Pardubice, Přerov, Plzeň, Pyšely, Radkov Dubová, Sedlec, Senožaty, Staňkov, Tachov, Těrlicko, Tišnov, Tuchlov, Ústí n. Labem, Velké Heraltice, Vysoká Pec, Znojmo a Žíchovec.


Poděkování organizátorů turnaje DDCup 2015 patří kromě fotbalových reprezentantů České republiky také partnerům projektu:
Fotbalová asociace České republiky, Czech football Team, Crocodille, České dráhy, Puma, Stones, Pro Football, Hlavní město Praha. A fotbalovým klubům: FC Baník Ostrava, FC Viktoria Plzeň, FK Teplice, SK Slavia Praha, FC Zbrojovka Brno, FK Baumit Jablonec, AC Sparta Praha.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články