Slávisté pomohli ČR U17 k postupu na mistrovství Evropy! | SK Slavia Praha
Více

Slávisté pomohli ČR U17 k postupu na mistrovství Evropy!

PRAHA - Velký úspěch zaznamenala česká reprezentace do 17 let! Po kvalifikaci totiž mladíci postoupili na květnové mistrovství Evropy v Burgasu. Dvěma důležitými góly se v kvalifikaci blýskl kapitán týmu Ondřej Žežulka.
Velký podíl na postupu mají slávisté z úspěšného týmu Slavia U17. V reprezentaci se úspěšně prosadili Alex Král, kapitán Ondřej Žežulka, Marcel Čermák a Daniel Krejdl.

Češi v elitní fázi kvalifikace nejprve porazili Maďarsko 1:0, následně remizovali s Bosnou a Hercegovinou 2:2 a v posledním rozhodujícím zápase porazili Skotsko 1:0, i když jim k postupu stačila jen remíza. Klíčový gól proti Skotsku vstřelil slávista Ondřej Žežulka.

Proti Maďarsku nastoupili v základní sestavě Alex Král, Ondřej Žežulka, který byl kapitánem a Marcel Čermák, toho v 67. minutě nahradil Daniel Krejdl. V zápase s Bosnou si Čermák připsal 59 minut, Alex Král celé utkání a kapitán Žežulka odehrál celé utkání a navíc k remíze pomohl proměněnou penaltou. Daniel Krejdl odehrál poločas.

V rozhodujícím utkání, které Žežulka rozhodl, odehráli kapitán i Alex Král celé utkání. V 78. minutě se na hřiště dostal také Krejdl. Nejen všem slávistům k velkému úspěchu blahopřejeme, děkujeme za vzornou reprezentaci klubu a přejeme hodně úspěchů v nadcházejícím mistrovství Evropy.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články