Ve středu proti lídrovi. Slávisté se chystají na Plzeň | SK Slavia Praha
Více

Ve středu proti lídrovi. Slávisté se chystají na Plzeň

PRAHA - Ve středu 18. března od 18:00 hodin čeká slávisty odložený zápas 19. kola s Plzní. Sešívaní jsou kromě Jihlavy jediní, komu se v této sezoně podařilo Plzeň pokořit, povede se jim to i napodruhé?
Trenér Miroslav Beránek ví, že sešívaní mohou v Plzni jen překvapit. „Na zápas se těšíme, protože budeme hrát proti lídrovi tabulky. Víme, že nemáme co ztratit, takže to jedeme domácím co nejvíc znepříjemnit,“ má jasno před středečním duelem.

Program je kvůli dohrávanému utkání nahuštěný. „Obě mužstva odehrála víkendové zápasy, jde to rychle za sebou. Máme trošku zdravotní obtíže, tak uvidíme, koho na zápas uschopníme. Vyjdeme z toho, že budou hrát zdraví hráči,“ hlásí trenér.

V Plzni čeká jeho tým plný stadion. „Atmosféra bude jen ku prospěchu fotbalu, v Plzni chodí diváci v hojném počtu prakticky na všechny zápasy, takže bude bezpochyby vyprodáno. Těšíme se i na podporu od našich fanoušků, kteří s námi jezdí,“ pochvaluje si Beránek.

S tím souhlasí i záložník Václav Prošek. „Všichni se těšíme, je to zápas, kde bude plný stadion a vynikající atmosféra,“ hledí ke středě pravý záložník. Na Plzeň se navíc tým chystá už podruhé. „Už jsme byli připravení, ale pak se to odložilo kvůli nemoci, tak jsme se museli nachystat znovu. Víme, že Plzeň je silná na míči, takže se budeme snažit uspět svojí hrou ze zajištěné obrany a zahrozit z rychlých protiútoků,“ poukazuje na možnou strategii úspěchu.

Podle obránce Krisztiána Tamáse si sešívaní jedou pro tři body. „Potřebujeme vyhrát, prohráli jsme v posledním zápase doma. Venku v Liberci se nám dařilo, odvezli jsme si tři body. Bude to ovšem velmi obtížný zápas, přeci jen je Plzeň vedoucí tým tabulky. Bude to těžké, ale my teď hrajeme dobře, jen ty výsledky tomu neodpovídají. Musíme být sebevědomí a jít za vítězstvím. Budeme makat naplno,“ slibuje.

Podle maďarského obránce je také potřeba,aby celý tým hodil duel s Boleslaví za hlavu. „Páteční zápas potřebujeme zapomenout, měli jsme šanci utkání vyhrát, dvakrát jsme byli ve vedení. Tohle je zkrátka fotbal, ale my to musíme hodit za hlavu a pokračovat kupředu,“ hledí ke středečnímu duelu.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články