Mládež vstoupila do jara: Žáci vezou tři body z Hradce | SK Slavia Praha
Více

Mládež vstoupila do jara: Žáci vezou tři body z Hradce

PRAHA - V březnu opět začala většina mládežnických soutěží. Starší žáci se v uplynulém víkendu prezentovali výhrami v Hradci Králové. U17 se radovala v Příbrami a zápas U16 musel rozhodovat penaltový rozstřel. Osmnáctka nastřílela Kladnu čtyři branky za třicet minut, nejstarší tým pak doma podlehl Brnu.

U19

SK Slavia Praha – Brno 1:2 (0:1)

Branky:
79. Zeman – 32. vlastní, 57. Soupeř

Sestava: Otáhal, Franc (77. Schulz), Broukal, Routek, Pelyak, Veselý, Čermák (46. Badocha, 60. Jakab), Gilian, Vavrouš, Písačka (46. Zeman), Batka

Komentář trenéra Martina Poustky: Utkání proti Brnu bylo od nás sehráno jako noc a den. Celý první poločas jsme prospali a naši kluci působili pasivně až lehkomyslně, absolutně bez aktivního pohybu, zdravého nabuzení a agresivity, a tak svým přístupem šli naproti zaslouženému trestu. Ten přišel po sérii třech našich chyb a vlastním gólem jsme dobře hrajícího soupeře poslali do vedení.

Po zásahu do sestavy a „bouřce“ v kabině během přestávky se náš herní projev ve druhé půli radikálně změnil a najednou bylo hřiště plné našich hráčů a hrálo se na jednu bránu. Dařilo se kombinovat, rodily se šance, ale ze stálého tlaku jsme nic nevytěžili. Soupeř tak trestal podruhé. Jednoduchým zahráním signálu ze standardky s výrazným přispěním naší nekoncentrovanosti při bránění této situace odskočili brněnští na rozdíl 2 branek. I přesto, že příležitostí jsme měli ještě dost, tak se nám povedlo pouze snížit skóre na konečných 1:2. Přístup a úsilí ve druhém poločase bylo příkladné pro hráče Slavie a ukázkou, že kluci hrát fotbal umí.

Devatenáctka už odehrála na jaře čtyři zápasy. Detailnější hodnocení předchozích třech si můžete přečíst po kliknutí na následující odkazy.

Hlučín – Slavia 1:1

Slavia – Meteor 5:1

Jablonec – Slavia 1:0

U18

SK Slavia Praha – Kladno 4:1 (4:0)

Branky Slavie:
3x Šimůnek, Vávra

Sestava:
Janalík – Schulz, Husenský (45. Zajac, 70. Tichý), Hovorka, Jakab (55. Skuhravý) – Mařík, Havlina (60. Slezák) – Šimůnek, Vávra (60. Heřman), Písačka, Zeman

Komentář trenéra Adama Petrouše: Jednoznačná výhra, výsledek se tentokrát rodil snadno. Po krásných akcích nám do branky spadlo prakticky vše. Už po třiceti minutách hry jsem vedli o čtyři branky. Kluci hráli s chutí a byla radost se na ně dívat. Velká pochvala patří celému mužstvu i klukům z devatenáctky. Zajac zůstává po kolapsu na pozorování v nemocnici, podle všech zpráv by měl být ale v pořádku.

Předchozí zápas:

Admira – Slavia 0:3

U17

1.FC Příbram – SK Slavia Praha 2:3 (2:2)

Branky:
6. Krejdl, 32. Bucha, 72. Havrda

Sestava: Přibyl – Pek, Vyskočil, Žežulka, Souček, Král, Lauricella (73. Stehno), Bucha (80. Diviš), Krejdl (58. Kovařík), Novák (71. Stropek)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Do jarní části mistrovské soutěže České ligy mladšího dorostu jsme vstoupili zápasem v Příbrami. Hráče jsme připravovali zejména na vstup do zápasu a nutno říct, že nám vyšel dokonale. Již v 6 min. zahrál záložník Bucha standardní situaci a na jeho centrovaný míč si výborně naběhl útočník Krejdl, který pohotovou střelou poslal Slavii do vedení.

V 19. minutě však chybovalo duo Bucha–Vyskočil a domácí srovnali na 1:1. V 26. minutě rozhodčí Vnuk k údivu všech odpískal proti nám penaltu a Příbram vedla 2:1. Ve 32. minutě jsme však odvrátili obrannou standardní situaci a předvedli jsme ukázkový brejk. Havrda při brejku ustál 2 souboje a naservíroval míč Buchovi, který elegantním lobem přes brankáře srovnal na 2:2. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas se hrál fotbal plných osobních soubojů a byl to spíše boj s mnoha nepřesnostmi. Nicméně v 72. minutě jsme dostali domácí pod tlak, jehož vyústěním byl centr obránce Stropka a rozhodující hlavička útočníka Havrdy na 3:2 pro Slavii.

Velmi si vážím tohoto vítězství, protože jsme dokázali porazit bojovnou Příbram a především jsme ustáli jednostranné řízení zápasu rozhodčím. Jsem rád, že jsme to i přesto zvládli. Hráčům chci vyseknout obrovskou poklonu, protože tento zápas zvládli svojí vášní, srdcem, charakterem, hlavou a morálkou.

U16

1.FC Příbram – SK Slavia Praha 4:3pen (1:0), pok. kopy 4:3

Branky Slavie: 2x Lauricella, Bielesz

Sestava:
Radimský – Navrátil (40. Stojka), Straka, Schneider, Bílek (60. Plucha), Mareš, Cejnar, Bielesz (67. Douděra) – Havránek (40. Suk), Lauricella, Stříbrský (60. Sodoma)

Komentář trenéra Petra Karocha: Vyrovnané, hodně bojovné utkání více než fotbal připomínající zápas v ragby. Náš herní výkon trpěl mnoha technickými nepřesnostmi a chybami v defenzivě. Podle statistik jsme byli aktivnější v zahrávání rohových kopů (6:0), vyrovnaná byla střelecká aktivita a soupeř jasně zvítězil ve výrobě faulů (14:5). Velmi kvalitní výkon podal v brance Denis Radimský, který několikrát vychytal soupeře, a ještě mu dvakrát pomohla tyč.

U15

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha 1:2 (0:2)

Branky Slavie: Vaněk (David), Nový (David)

Sestava:
Svítil – Valenta, Macháček, Škarda, (30. Slavata), Vostál – Drozda, Pek, Vaněk – David, Čejka, (64. Hrobník), Nový

Komentář trenéra Pavla Vyhnala:
Na první mistrovské utkání jsme se moc těšili a hlavně jsme si přáli přiblížit vysněné šestce. První poločas jsme sehráli skvěle, vstřelili jsme dvě branky a soupeři jsme prakticky nic nedovolili. Ve druhém poločase soupeř zredukoval hru na tři obránce a začal být směrem dopředu nebezpečnější. V 63. minutě vstřelili domácí kontaktní branku, ale vzápětí museli čelit brejkové situaci po ose Pek, David, Čejka, která ovšem brankou neskončila. Konec utkání jsme si pohlídali a myslím, že zaslouženě naplno bodovali.

U14

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha 3:6 (2:4)

Branky Slavie: 3x Zeronik, 2x Eichler, Brojo

Sestava:
Flachs – Blažíček (47. Schneider), Bárta, Kubiš, Hošek – Danko, Eichler, Vít – Zeronik ( 57. Jelínek), Brojo, Stárek (55. Kratochvíl)

Komentář trenéra Ondřeje Jury: První mistrovské utkaní po dlouhé zimní přípravě a po sérii mnoha přípravných zápasů jsme odehráli na umělé trávě v Hradci. Na soupeře jsme nastoupili hned od prvních minut a na hřišti dominovali. Po 25 minutách hry jsme vedli 0:4 a zápas měli pod kontrolou. Bohužel v samém závěru poločasu jsme inkasovali z jasně ofsajdové situace a již v nastavení z přísně odpískané malé domů a do šaten tak šli pouze s dvoubrankovým vedením. Začátek druhého poločasu byl z obou stran opatrný, poté jsme začali soupeře přehrávat a předvedli jsme dvě krásné křídelní akce na jeden dotek s krásným zakončením, čímž jsme soupeři odskočili opět na 4 branky. Hradec ještě v závěru korigoval na 3:6. Celkově jsme předvedli velmi dobrý výkon s krásnými góly a doufáme, že na tento zápas navážeme ve středeční dohrávce s Příbramí.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články