Miroslav Beránek po Liberci: Věřím, že Eden brzy vyprodáme | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Beránek po Liberci: Věřím, že Eden brzy vyprodáme

PRAHA/EDEN - Po zápase Tribuna Sever tak dlouho vyvolávala jeho jméno, až se i on zúčastnil závěrečné děkovačky. A že účast trenérů na oslavách vítězství nebyla v posledních letech příliš častým jevem. „Byl jsem hodně blízko, viděl jsem emoce v tvářích fanoušků. Kvůli těmhle emocí se fotbal dělá," popisoval po zápase Miroslav Beránek.
„Zápas pro nás jednoduchý nebyl, výsledek je už přesvědčivější, jako prozatím u všech našich zápasů,“ načal své hodnocení trenér sešívaných Miroslav Beránek. „V prvním poločase jsem spokojený nebyl, dávali jsme moc prostoru soupeři, nehráli jsme kompaktně jako tým. Nebyl jsem spokojený zejména s defenzivou a prací dozadu, proto jsem rád, že kluci pochopili, že s defenzivou z prvního poločasu uspět nemůžeme.“ dodával Beránek na adresu obranné činnosti.

„Zápas jsme uhráli silou a charakterem, musím kluky pochválit, všechno tam bylo. Klobouk dolů před výkonem Marka Kodra, protože vlézt do takového utkání a mít ho jako ligovou premiéru… Prostě vynikající debut. Ale my ho vidíme už v tréninku, tak to pro nás zas až takové překvapení nebylo,“ pokračoval Miroslav Beránek na adresu sedmnáctiletého obránce, slávistického odchovance, který o poločase nahradil kapitána Martina Latku.
Nebylo to ale jediné nucené střídání sešívaných. „Museli jsme střídat i Vukadinoviče, další hráči hráli se sebezapřením,“ poodhalil Beránek.

Slavia se díky skóre posunula na první místo, trenér z toho ale nechtěl nic vyvozovat. „Chtěli jsme vyhrát jakýmkoliv rozdílem, třeba 2:1. Na tabulku jsem ještě nekoukal, ale jsme teprve v desetině maratonu, celkem nás čeká třicet zápasů a zajíci se počítají až po honu. Hráči si vzali za svou tu cestu, na kterou jsme se vydali, to mě těší,“ zdůraznil trenér.

„Důležitý byl gól na 2:1, pak jsme mohli hrát na brejky, navýšili jsme to nakonec do vysokého vítězství. Podle průběhu až moc vysokého. Jsem rád, že jsme produktivní. Hráči vidí, že má jejich práce smysl,“ pokračoval Miroslav Beránek.

„Musím vyseknout absolutorium fanouškům, byli naším dvanáctým hráčem. Drželi nás, i když se nedařilo. I kvůli tomu jsem jim zašel po zápase poděkovat. Děkovačku jsem si užil, byl jsem hodně blízko, viděl jsem emoce v tvářích fanoušků. Kvůli těmhle emocí se fotbal dělá, celý tým chceme právě tyhle emoce fanouškům přinést. Jako hráč jsem to ve starém Edenu nezažil, ten stadion teď k tomu přímo vybízí. Rozléhá se to, lidé se naučili fandit, severní tribuna strhává obě hlavní, jde z toho mráz po zádech. Ještě pořád ale není vyprodáno, věřím ale, že to nebude dlouho trvat a Eden vyprodáme,“ vyjádřil trenér obdiv k fanouškům a atmosféře, která v neděli na Slavii panovala.

„O tom, že by po Latkově zranění šel Škoda na stopera, jsem nepřemýšlel ani na moment. Kodr vypadá v tréninku velmi dobře, je to náš sedmnáctiletý odchovanec a svojí kvalitu prokazuje. S Martinem Latkou to nevypadá vůbec dobře, dostal koňara do bolestivého místa. Říkal, že se měl nechat vystřídat hned. Uvidíme, jak bude léčení probíhat,“ řekl ještě Beránek na adresu našeho kapitána.

„Na naší cestě má vítězství velkou váhu. Fotbal je o výsledcích a o činech. Pro pohár s Chrudimí máme nějaké zdravotní problémy, tak chceme některé hráče nechat odpočinout. Je to hazard s jejich zdravím a my si zdraví vážíme, je na prvním místě. Příležitost dostanou i jiní, aby ukázali, že mají kvalitu. Ale jedeme tam postoupit,“ zakončil trenér výhledem na středeční pohárové utkání v Chrudimi.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články