Tomáš Necid se vrací do reprezentace | SK Slavia Praha
Více

Tomáš Necid se vrací do reprezentace

PRAHA - Tomáš Necid byl po delší době opět nominovaný do reprezentačního áčka. Česká republika se utká v úterý 3. června v Olomouci v přípravném utkání s Rakouskem.
„Rozhodl jsem se pro Tomáše z důvodu toho, že kolikrát potřebujeme v zápase něco změnit. Potřebujete mít hrotového útočníka, který je typologicky jiný než hráči, kteří momentálně hrají. Proto padla volba na Tomáše. Třeba ve Finsku jsme se hráli hodně přes křídla a nedokázali jsme se ve vápně být tak důrazní, jak jsme si představovali. Na základě toho si chceme vyzkoušet hru s klasickým hrotovým útočníkem, který ve vápně budí svou pozornost nejen rychlostí a technikou, ale i výškou," uvedl na nominační tiskové konferenci trenér reprezentace Pavel Vrba.

Zpráva slávistického útočníka samozřejmě potěšila. „Jsem moc rád, že mám možnost se po dvou těžkých zraněních kolene vrátit do reprezentace. Pro každého hráče je to sen. Do reprezentace mi pomohla Slavia, kde jsem mohl opět začít pravidelně hrát. Těší mě důvěra trenéra Vrby, ale na reprezentaci začnu myslet až po sobotě, kdy nás čeká těžké a důležité utkání v Ostravě," má jasno Tomáš Necid.

Slávistický odchovanec, který se do českého výběru vrací po více než roce, je v aktuální nominaci vůbec nejzkušenějším reprezentantem s 26 starty za národní A-tým.

Do výběru do 21 let, který čeká také přípravné utkání s Rakouskem, byl nominovaný Jaromír Zmrhal.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články