Dvojzápas s Blšany: dvě vítězství | SK Slavia Praha
Více

Dvojzápas s Blšany: dvě vítězství

Na soustředění v Blšanech se Slavia dvakrát utkala s domácím ligovým celkem. Z obou duelů vyšla vítězně, první vyhrála 3:1, druhý 1:0. Trenér Miroslav Beránek vyzkoušel čtyřiadvacet fotbalistů.
V prvním zápase zvítězila Slavia 3:1. Na zmrzlém terénu otevřel skóre soupeř – těsně před poločasem se po trestném kopu trefil Sýkora, který se ujal odraženého míče. Vyrovnání přišlo po přestávce z kopačky Patrika Gedeona, exblšanský hráč vymetl dalekonosnou střelou šibenici. Do vedení jsme se dostali po gólu uzdraveného Rudolfa Skácela, kterému do šestnáctky nahrával Karel Piták. Konečnou podobu výsledku stanovil Richard Dostálek – ranou k levé tyči proměnil penaltu nařízenou za faul na Pavla Kuku.

Blšany – Slavia 1:3 (1:0)
Branky: 45. Sýkora – 62. Gedeon, 71. Skácel, 80. Dostálek (p.k.)
Sestava Slavie: Černý – L. Došek, Müller, Petrouš, Bejbl – Piták, Dostálek, Gedeon, Skácel – Vachoušek, T. Došek (46. Kuka)

Ve druhém utkání si oba týmy vytvořily několik šancí, slávisté však působili fotbalovějším dojmem. Střetnutí rozhodla jediná branka ze 72. minuty. Rychlou akci zahájil Tomáš Kučera, který zatáhl míč po levém křídle a odcentroval do vápna, kde se nejlépe zorientoval Matěj Krajčík a zaznamenal tak premiérový gól v našem mužstvu.

Blšany – Slavia 0:1 (0:0)
Branky: 72. Krajčík
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl (46. Adauto), Šilhavý, Suchopárek, P. Novotný – Krajčík, Sláma, Hrdlička, Hottek (46. Lexa) – Kuka (46. Vachoušek), Kučera

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články